חדשות בריאות
קבינט הקורונה החליט להקפיא את ההקלות; אולמות האירועים ייפתחו
קבינט הקורונה, שדן בצעדים לבלימת העלייה בשיעור התחלואה בנגיף, החליט להקפיא את ההקלות שתוכננו בהגבלות על הציבור. פתיחת הרכבת תידחה לפחות בשבוע נוסף. עם זאת, השרים צפויים לאשר את חידוש פעילותם של אולמות האירועים, בתפוסה של עד 250 איש
- גבי שניידר
- ט"ז סיון התש"פ
(צילום: אוליבר פיטוסי, פלאש 90)
קבינט הקורונה התכנס היום (שני) כדי לדון בעלייה בשיעורי תחלואת הקורונה ובצעדים להתמודדות עמה. על פי הדיווחים מהישיבה, הנמשכת בשעה זו, ההקלות שתוכננו בהגבלות שהוטלו על הציבור יוקפאו. ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר במהלך הדיון, כי בשלב זה "צריך להרים בלם יד" על כל ההקלות.
על פי המסתמן, חידוש תנועת הרכבות יידחה לפחות בשבוע נוסף, וההגבלות בנוגע להתכנסויות המוניות יישארו על כנן. עם זאת, ככל הנראה אולמות האירועים יוכלו לחדש את פעילותם, בכפוף להנחיות הריחוק החברתי ובהתאם להוראות "התו הסגול", וזאת בתפוסה של עד 250 איש לכל אירוע. אירועי התרבות, שהיו אמורים להתחדש ב- 14 ביוני, יוקפאו.
במהלך הישיבה אמר שר הבריאות יולי אדלשטיין, כי יש להמשיך בצעדים לפתיחת המשק, אולם במקביל להגדיל את מספר הבדיקות לאבחון קורונה ולהגביר את האכיפה נגד מפרי ההנחיות של משרד הבריאות. הוא הציג סקר חדש, שנערך על ידי מכון גיאו-קרטוגרפיה עבור משרד הבריאות, ממנו עולה כי קרוב ל- 80 אחוזים מהציבור תומכים בהגברת האכיפה של עטיית מסיכות, שמירת מרחק והיגיינה. "בשבוע אחד חלו בקורונה 800 איש. אסור להישאר אדישים למספר הזה", הצהיר. "המשטרה חייבת לחזור לאכיפה חריפה כדי להחזיר את הציבור למשמעת".
"כפי שהסקר מוכיח, גם הציבור רוצה בכך. איש לא רוצה להינזק בגלל מפירי חוק, איש לא רוצה שהמשק ייסגר בגללם", הוסיף השר. "האכיפה צריכה להיות בקניונים, באוטובוסים, ברכבות, במסעדות, בגני אירועים ובכל מקום".
לדברי אדלשטיין, "ההתנהלות שלנו צריכה להיות: מינימום סכנה, מקסימום הגנה. הפיתרון משולב: עוד פתיחה של המשק, גם של הרכבת במתווה שהסכמנו עם משרד התחבורה, אבל יחד עם כמה שיותר בדיקות, הגברה משמעותית של האכיפה, ועוד הסברה".
אדלשטיין ציין, כי מספר הבדיקות לאבחון קורונה עלה בימים האחרונים לשיעור של 16 אלף בדיקות ביום. לדבריו, נוכח עובדה זו קיימת "חשיבות קריטית" לתגבר את המעבדות בקופות החולים ובבתי החולים ב- 200 עובדים נוספים לפחות.
בתוך כך, יו"ר ועד עובדי הרכבת, גילה אדרעי, הגיבה על ההחלטה המסתמנת לדחות שוב את חזרתם של קווי הרכבת לפעילות, ואמרה כי היא "פוגעת אנושות בציבור הנוסעים, בחזרה לשגרה של המשק ובציבור עובדי הרכבת". בהודעה שפרסמה, הוסיפה אדרעי כי "אין בזה שום היגיון, ובמיוחד כאשר כל מערך התחבורה הציבורית כבר פועל באופן מלא והמשק כולו חזר לפעילות. יש לנו את היכולת לשמור על בריאות הציבור ובריאות העובדים. אנחנו מבקשים מראש הממשלה ומשר הבריאות: תנו לנו לחזור להפעיל את הרכבות".