חדשות בארץ
השרים אישרו את חוק הקורונה המרחיב משמעותית את סמכות הממשלה בהטלת המגבלות
קבינט הקורונה אישר את החוק שמעניק לממשלה סמכויות מרחיקות לכת בכל הנוגע למאבק בהתפשטות הנגיף, וכעת הוא אמור לעבור לדיון בוועדת השרים לענייני חקיקה. נתניהו: "המומחים מראים לנו שיש עלייה חדה מאוד בתחלואה. יכול להיות שאנחנו כבר בהכפלת מספר הנדבקים תוך עשרה ימים, אני מקווה מאוד שלא"
- אלי פייבלזון
- פורסם ט"ז סיון התש"פ |עודכן
נתניהו וגנץ בישיבת הממשלה, אתמול (צילום: מרק ישראל סלם, לע"מ)
קבינט הקורונה אישר היום (שני) את "חוק הקורונה" שמעניק לממשלה סמכויות יוצאות דופן בכל הנוגע למאבק בהתפשטות הנגיף, וכעת הוא אמור לעבור לדיון בוועדת השרים לענייני חקיקה. ההחלטה מגיעה לאחר השינויים העיקריים שנעשו בטיוטה הנוכחית לעומת התזכיר השנוי במחלוקת שפורסם בשבוע שעבר, שאפשרו בין היתר לממשלה להסמיך שוטרים להיכנס לבתים פרטיים ללא צו לשם אכיפת הנחיות משרד הבריאות.
בד בבד, ועדת החוקה, חוק ומשפט בראשות ח"כ יעקב אשר אישרה פה אחד לקריאה שנייה ושלישית לפצל את סעיף "דרישת החיוניות" של עצורים, אסירים וכלואים בדיונים בבתי משפט הנערכים דרך שיחות וידאו. דרישת "חיוניות המעצר" חוקקה כהוראת שעה בתקנות החירום ל-45 ימים ותוקפו יפוג היום. בכך, אפשרה הוועדה להאריך את תוקפו כל עוד תקנות שעת חירום בנושא המעצרים בתקופת הקורונה נמצאות בתוקף.
המשנה ליועמ''ש נזרי בדיון בכנסת, ב-2019 (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
הסעיף פוצל מהצעת חוק היוועדות חזותית שנועדה לאפשר קיום דיונים בבתי משפט בהשתתפות עצורים ואסירים באמצעים טכנולוגים של שיחות וידאו. התיקון המוצע מבקש את שיקול דעת השופטים הדנים בהארכת מעצר לצורכי חקירה, כך שבנוסף לבחינת עילות המעצר הרגילות, ישקול השופט גם את חיוניות המעצר, בין השאר בהתחשב בסיכון להידבק בקורונה ובמצב הכליאה באותה עת. בנוסף, הסעיף מתייחס במפורש לכך שעל השופט להתחשב בפגיעה בעצור הנובעת מקיום דיון מעצר שלא בנוכחותו, אלא בהשתתפותו הווירטואלית, באמצעים טכנולוגיים.
אחר הצהריים אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו לאחר הדיון בקבינט הקורונה כי "החלטנו קודם כל להרים הנדברקס. עצרנו את כל ההקלות שהיינו אמורים להחיל בימים הקרובים, נבדוק את זה בשבוע הקרוב. יוצא מן הכלל אחד זה אולמות אירועים - נאפשר את הפעלתם בהתאם להנחיות משרד הבריאות ונדווח בהמשך". עוד אמר נתניהו: "המומחים מראים לנו שיש עלייה חדה מאוד בתחלואה. יכול להיות שאנחנו כבר בהכפלת מספר הנדבקים תוך עשרה ימים, אני מקווה מאוד שלא".
משרד ראש הממשלה פרסם את תזכיר חוק הקורונה לעיון הציבור ב-28 במאי. אולם, בשל ריבוי הפניות שהתקבלו בלשכת הייעוץ המשפטי לממשלה, המועד הסופי להגשת ההערות הוארך ל-4 ביוני. היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הודיע ביום שישי כי לא ניתן יהיה להאריך את המועד מעבר לכך, שכן חלק מתקנות שעת החירום שבאמצעותן הטילה הממשלה מגבלות על הציבור בתקופת הקורונה עומדות לפקוע בשבועות הקרובים. "תקנות שעת חירום הראשונות שהותקנו צפויות לפקוע באמצע חודש יוני, ומכאן שקיימת דחיפות בקיום הדיונים ובאישור הצעת החוק בכנסת עד למועד זה", נכתב בהודעתו.
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>