חדשות בארץ
סקר: כל הפוליטיקאים שחברו לממשלה בניגוד לרצון המצביעים – בחוץ
סיעת ימינה בראשות נפתלי בנט, שהחליטה על הליכה לאופוזיציה ופתחה במאבק עם נתניהו, מתחזקת ל-8 מנדטים. יהדות התורה שומרת באופן יחסי על כוחה ומקבלת 7 מנדטים, מרצ מתחזקת אף היא על חשבון כחול לבן והעבודה וזוכה ל-6 מנדטים
- אלי פייבלזון
- פורסם ט"ז סיון התש"פ |עודכן
פרץ ושמולי, באוגוסט (צילום: תומר נויברג, פלאש 90)
מסקר חדשות 12 שפורסם הערב (שני) עולה כי אילו הבחירות היו נערכות היום הליכוד בראשות בנימין נתניהו היה זוכה ב-40 מנדטים. זאת, בעוד שכחול לבן בראשות בני גנץ הייתה נחתכת ב-7 מנדטים בהשוואה לסקר הקודם, ומקבלת 12 מנדטים בלבד. המפלגה השנייה בגודלה היא הרשימה המשותפת, שזוכה ב-15 מנדטים.
רשימת יש עתיד-תל"ם שאחרי הפירוק מכחול לבן מקבלת בסקר 14 מנדטים – שניים יותר מגנץ. ש"ס שומרת על כוחה וניצבת על 9 מנדטים. גם ישראל ביתנו רושמת נתון זהה, שמסמן התחזקות בהשוואה לכוחה הנוכחי בכנסת ה-23.
סיעת ימינה בראשות נפתלי בנט, שהחליטה על הליכה לאופוזיציה ופתחה במאבק עם נתניהו, מתחזקת ל-8 מנדטים. יהדות התורה שומרת באופן יחסי על כוחה ומקבלת 7 מנדטים, מרצ מתחזקת אף היא על חשבון כחול לבן והעבודה וזוכה ל-6 מנדטים.
המפלגות שלא עברו את אחוז החסימה הן אלו שחבריה נכנסו לממשלת נתניהו-גנץ ומכהנים בה כשרים או כחברים בכירים: העבודה בראשות עמיר פרץ, רשימת הבית היהודי בראשות הרב רפי פרץ, מפלגת גשר של אורלי לוי-אבקסיס, וסיעת דרך ארץ של יועז הנדל וצביקה האוזר.
מנתוני הסקר עולה כי גוש הימין-חרדים בהובלת נתניהו זוכה ב-64 מנדטים – ללא ישראל ביתנו. גוש המרכז-שמאל בצירוף הרשימה המשותפת ובניכוי ליברמן זוכה ב-47 מנדטים בלבד.