חדשות בארץ
הכנסת אישרה את חוק המענק לעידוד תעסוקה
73 חברי כנסת הצביעו בעד הצעת החוק, הקובעת מתן תמריץ כספי למעסיקים שיחזירו לעבודה עובדים שהוצאו לחל"ת בתקופת משבר הקורונה
- גבי שניידר
- פורסם כ"ד סיון התש"פ |עודכן
מליאת הכנסת (צילום: נועם רבקין פנטון, פלאש 90)
מליאת הכנסת אישרה הלילה (בין שני לשלישי) בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק, לפיה יינתן תמריץ כספי למעסיקים, שיקלטו או יחזירו לעבודה עובדים שהוצאו לחל"ת בתקופת משבר הקורונה. ההצעה אושרה בקולותיהם של 73 תומכים, ולא היו לה מתנגדים או נמנעים.
מתחילת חודש מרץ נרשמו בשירות התעסוקה כמיליון ושבעים אלף איש דורשי עבודה חדשים. סך הדורשים הרשומים בשירות התעסוקה הגיע לכמיליון ומאתיים אלף איש, רובם המכריע עובדים שהוצאו לחל"ת.
בדברי ההסבר לחוק צוין, כי "ככל שהתקופה שבה דורש עבודה נותר מחוץ למעגל העבודה מתארכת, כך קטנים סיכוייו לחזור ולהשתלב שוב בשוק העבודה. בנוסף, הימצאותם של מספר עובדים רב מחוץ לשוק העבודה פוגעת בתוצר, בהכנסות ובצמיחה של מדינת ישראל".
במסגרת החוק נקבע, כי המענק יינתן רק אם העובד שעבורו מבוקש המענק ישתכר לפחות 3,300 שקלים בכל חודש, כדי לכלול גם עובדים במשרה חלקית לתוך מעגל התעסוקה. בנוסף קובע החוק כי המענק יינתן רק בעד עובדים שנוספו למצבת העובדים של המעסיק, כדי להבטיח שמעגל דורשי העבודה יצטמצם וכדי למנוע פיטורי עובדים לצורך קליטת עובדים אחרים המזכים במענק.
כדי לוודא רציפות העסקה של העובד ולשמר את תעסוקתו, נקבע כי סכום המענק יחולק לארבע פעימות בעבור כל אחד מחודשי העסקתו של העובד בתקופה שבין יוני 2020 עד ספטמבר 2020: עבור מי שהוחזר על ידי המעסיק לעבודתו מה-19 לאפריל, יהיה המעסיק זכאי ל-875 שקלים עבור כל אחד מארבעה חודשים אלה (סך הכל 3,500 שקלים). עבור מי שהוחזר על ידי המעסיק החל מחודש יוני, יהיה המעסיק זכאי ל-1,875 שקלים בגין כל אחד מארבעה חודשים אלה (סך הכל 7,500 שקלים).
יו"ר ועדת הכספים, חבר הכנסת משה גפני (יהדות התורה), הציג את הצעת החוק במליאה. הוא ציין כי עלות יישומו של החוק מוערכת בכ- 5.5 מיליארד שקלים, והוסיף כי הוועדה ביצעה שינויים בהצעה המקורית שנועדו להיטיב עם הציבור.
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>