חדשות בריאות
מניין חולי הקורונה הפעילים עלה ל- 4,716
מספרם של החולים שמצבם מוגדר קשה עלה ל- 43, מתוכם 28 מונשמים. מספר התלמידים ועובדי ההוראה שנדבקו בנגיף עלה ל- 714
- גבי שניידר
- פורסם כ"ט סיון התש"פ |עודכן
(צילום: פלאש 90)
משרד הבריאות עדכן הבוקר (ראשון), כי מספר חולי הקורונה הפעילים בישראל עלה ל- 4,716. מאז הדיווח האחרון, שנמסר אמש, אובחנו 53 חולים נוספים. במספר החולים שמצבם קשה נרשמה עלייה – מ- 40 ל- 43. מספר המונשמים עלה אף הוא – מ- 27 ל- 28. מספר החולים שמצבם מוגדר בינוני עומד על 50.
מאז תחילת ההתפרצות, התגלו בארץ 20,686 חולי קורונה, מתוכם החלימו 15,664. חולה נוסף נפטר בסוף השבוע כתוצאה מסיבוכי הנגיף, ומספר הקורבנות עומד כעת על 305.
מוקדם יותר היום, מסר משרד החינוך כי מספר התלמידים ועובדי ההוראה שנדבקו בקורונה עלה ל- 714. מספר מוסדות החינוך הסגורים עומד על 215, ו- 21,555 עובדי הוראה ותלמידים נמצאים בבידוד מניעתי.
על רקע העלייה הניכרת במספרי תחלואת הקורונה, הורה הבוקר משרד הבריאות לבתי החולים ברחבי הארץ להיערך לפתיחה מחודשת ומיידית של מחלקות הקורונה. במכתב ששיגרה ד"ר סיגל ליברנט-טאוב, ראש אגף רפואה כללית במשרד הבריאות, למנהלי בתי החולים נאמר: "לאור עלייה מחודשת בתחלואת נגיף הקורונה בשבועות האחרונים, עלייה בכמות המאושפזים, עלייה בכמות החולים הקשים המצטברת, וכן עלייה בכמות אנשי הצוות הנמצאים בבידוד בעקבות חשיפה לחולים ולאנשי צוות, יש להיערך לפתיחה מיידית של מחלקת אשפוז אחת ייעודית לקורונה בבית החולים, על פי כמות חולים/מאושפזים באזור – בהתאם להודעה פרטנית שתינתן על ידינו".
פרופ' סיגל סדצקי, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, הזהירה הבוקר כי העלייה בהתחלואה עלולה להוביל לסגירה מחדש של חלקים מהמשק. "אנחנו לא רוצים לחזור לסגר", הדגישה בריאיון לגלי צה"ל. "אבל אין ספק, שאם אנשים לא שומרים על הכללים, לא מקפידים על מסכות, מרחק שני המטרים והיגיינה – יהיו עוד ועוד הדבקות. אין ספק שלא הכל יוכל להישאר פתוח כאשר יש עוד ועוד הדבקות. נצטרך ללכת אחורה אם המצב הזה ימשיך".
"אנחנו לא מנסים להלחיץ את הציבור. אנחנו עושים את חובתנו להגיד לו את האמת", הצהירה סדצקי. "צריך להבין שיש גבול לקיבולת וליכולת של מערכת הבריאות. אנחנו לא רוצים להגיע חלילה למצב שכמות החולים תהיה גדולה יותר מהיכולת שלנו לתת לכל חולה את הטיפול הנכון".
סדצקי נשאלה על התבטאותו של שר האוצר ישראל כץ בשבוע שעבר, לפיה לא יוטל עוד סגר נוסף על האוכלוסייה: "החלטות מהסוג הזה מתקבלות על ידי הדרג המדיני. אבל אם אנחנו מסתכלים על מה שקורה גם בחו"ל – כשמגיעים למצב שאני קוראת לו 'מצב איטליה' או 'מצב ווהאן', כולנו יודעים מה קורה אז בכלכלה ובכל דבר אחר. הכל תלוי במצב. לכן אני חושבת שלא צריך לצאת בהכרזות גורפות לשום צד".
"אחת הבעיות במדינת ישראל היא, שאנחנו מאוד אוהבים ללכת מ- 0 ל- 100", הוסיפה סדצקי. לדבריה, יש דרגות ביניים רבות בתגובות האפשריות להתפשטות הקורונה: "אנחנו צריכים להשתדל לעשות כל מה שאנחנו יכולים בשביל שנישאר בצד המאוזן של ההתמודדות עם הנגיף".