חדשות בריאות
הוחלט: סגר על שכונות חרדיות באשדוד, ואלו ההנחיות
שכונות באשדוד ובלוד הוכרזו כאזורים מוגבלים למשך שבוע. בנוסף, ייחתם צו המגביל את ההתקהלויות ופעילות המוסדות בעיר ביתר
- נעמה גרין
- פורסם י' תמוז התש"פ |עודכן
(צילום: פלאש 90)
אמש (רביעי) החליטה ועדת השרים להכריז על השכונות רובע ג', רובע ז' ורובע ח' באשדוד, וכן על השכונות הרכבת, שניר ונווה שלום בעיר לוד יוכרזו כ"אזורים מוגבלים".
קביעה זו תהיה תקיפה ל-7 ימים, החל מהיום (חמישי, 2.7) בשעה 8:00 בבוקר ועד חמישי הבא (9.7) בשעה 8:00 בבוקר. בשל ההכרזה, תוגבל הכניסה והיציאה אל האזור המוגבל וממנו, וכן תוגבל התנועה והעסקים בתוך האזור המוגבל עצמו.
"מזה למעלה מחודש מגמת התחלואה מנגיף הקורונה במדינת ישראל נמצאת בעלייה", נמסר ממשרד הבריאות. "בימים האחרונים מספר החולים עלה בצורה משמעותית ואף עבר את רף ה-700 חולים ליום כאשר קצב ההכפלה עומד על מתחת לעשרה ימים. לפיכך נדרשת במועד זה נקיטת אמצעים משמעותית, לרבות הכרזה על אזורים כ'אזורים מוגבלים', וזאת במקביל לנקיטת אמצעים נוספים בכלל רחבי המדינה".
נכון לאמש בשעה 22:00- באשדוד יש 402 חולים פעילים, שיעור החולים הפעילים למאה אלף איש הוא 178.1 ושיעור העלייה בתחלואה על בסיס חולים פעילים בשבעת הימים האחרונים הוא 243.6%. יצוין, שמבין החולים בעיר מרבית החולים מתגוררים בשלוש השכונות עליהן הוכרז ״אזור מוגבל״, וישנו פער משמעותי במספר החולים הפעילים לעומת שאר השכונות בעיר.
בלוד יש 93 חולים פעילים, שיעור החולים הפעילים למאה אלף איש הוא 121.9 ושיעור העלייה בתחלואה על בסיס חולים פעילים בשבעת הימים האחרונים הוא 244.4%. מוקד תחלואה עיקרי בעיר ממוקם בשכונות שהוחלט להכריז עליהן כ"אזור מוגבל", ומדובר באזור תחום שניתן להפרידו משאר העיר. כמו כן, מתקיים קשר בין האוכלוסיות המתגוררות באותן שכונות.
בהודעה משותפת ממשרד ראש הממשלה ומשרד הבריאות נמסר כי בנוסף לקביעה על אזורים מוגבלים, ייקבעו בהקדם הנחיות המגבילות את פעילות מוסדות החינוך ומונעות התקהלויות בעיר ביתר עלית. טרם ידוע מה יכללו ההגבלות.
משרד הבריאות מפרט את ההנחיות באזורים המוגבלים:
1. לא יצא אדם המתגורר דרך קבע באזור המוגבל מהאזור המוגבל אלא לאחת המטרות הבאות:
– קבלת טיפול רפואי חיוני שלא ניתן לקבלו באזור המוגבל.
– הליך משפטי שמחייב נוכחותו של אותו אדם.
– שוטר, חייל, סוהר, עובד הרשות הארצית לכבאות והצלה או איש צוות רפואי היוצא במסגרת תפקידו.
– הלוויה של קרוב משפחה מדרגה ראשונה.
– העברה של קטין שהוריו חיים בנפרד אל ההורה המתגורר מחוץ לאזור המוגבל, ובלבד שאותו הורה הוא ההורה המשמורן או מצוי במשמורת משותפת.
– צורך חיוני אחר, ובכלל זה סיוע לקרוב משפחה חולה או קשיש והשתתפות בהלוויה של קרוב משפחה, באישור מי שהוסמך לכך על ידי ראש רשות החירום הלאומית, לפי נוהל שפורסם לציבור.
2. לא ייכנס אדם לאזור מוגבל, למעט:
– כניסת גוף הצלה הפועל במסגרת תפקידיו.
– כניסת אדם המתגורר דרך קבע באזור המוגבל.
– כניסת שוטר, חייל, סוהר, עובד הרשות הארצית לכבאות והצלה או איש צוות רפואי לצורך ביצוע תפקידו.
– כניסת עובדים סוציאליים לפי חוק לצורך ביצוע תפקידם.
– כניסת עובדי רווחה במחלקה לשירותים חברתיים.
– כניסת עיתונאי ועובד מקצועות התקשורת.
– כניסה לצורך אספקת מוצרים ושירותים חיוניים, לרבות שירותי חשמל, גז, מים, תקשורת ופסולת.
– העברה של קטין שהוריו חיים בנפרד על ידי אחד מהוריו לביתו של ההורה השני.
– כניסת אדם לצורך חיוני אחר, ובכלל זה סיוע לקרוב משפחתו שהוא חולה או קשיש והשתתפות בהלוויה של קרוב משפחתו, באישור מי שהוסמך לכך על ידי ראש רשות החירום הלאומית, לפי נוהל שפורסם לציבור.
3. בנוסף, הכריזה ועדת השרים כי אדם לא ייצא בתוך האזור המוגבל אלא למטרות הבאות:
– הגעה של עובד או מועמד לעבודה למקום עבודה שהוא רשאי לעבוד בו וחזרה ממנו, הגעה של עובד למקום עבודה לביצוע עבודות תחזוקה חיוניות ותיקונים דחופים וכן הסעה של עובד למקום עבודה כאמור.
– הצטיידות במזון, תרופות ומוצרים חיוניים וקבלת שירותים חיוניים.
– קבלת שירות רפואי.
– תרומת דם.
– הפגנה.
– הליך משפטי.
– הגעה לכנסת.
– טיפול במסגרת רווחה.
– פעילות ספורט של יחיד, של יחיד עם אדם קבוע אחד בלבד, או של אנשים הגרים באותו מקום, למרחק של עד 500 מטרים ממקום המגורים או למרחק גדול יותר שקבעה ועדת השרים.
– יציאה ממקום מגורים, של יחיד או של אנשים הגרים באותו מקום, לזמן קצר ולמרחב הציבורי למרחק של עד 100 מטרים ממקום המגורים או למרחק גדול יותר שקבעה ועדת השרים.
– יציאה למקווה.
– יציאה לתפילה, להלוויה, לברית או לחתונה.
– יציאה לצורך סיוע רפואי לאדם אחר או סיוע לאדם עם קושי או מצוקה הדורשים סיוע.
– העברה של קטין, שהוריו חיים בנפרד, על ידי אחד מהוריו, לביתו של ההורה השני;.
– העברה של קטין שההורה האחראי עליו נדרש לצאת לצורך חיוני כמפורט בתקנה זאת ואין במקום המגורים אחראי שניתן להשאיר את הקטין בהשגחתו.
איך מתמודדים באמונה עם משבר הקורונה? איך אפשר להתחזק מתוך ניסיון? הרב זמיר כהן מאיר את תקופת הקורונה במבט רוחני ומעצים