חדשות בריאות
818 נדבקים חדשים מאמש; סערה בכנסת בעקבות חוק הקורונה השנוי-במחלוקת
791 חולים חדשים בקורונה אובחנו מאמש - כך עולה מנתוני משרד הבריאות שפורסמו הערב. בכך עלה מספר החולים הפעילים ל-12,359
- אלי פייבלזון
- פורסם י"ד תמוז התש"פ |עודכן
העיר העתיקה בירושלים, היום (צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90)
משרד הבריאות הודיע הערב (שני) כי 818 נדבקים חדשים בקורונה אובחנו ביממה האחרונה. בכך עלה מספר הנשאים הפעילים ל-12,359, מתוכם רק 349 מאושפזים בבתי חולים. מאז אתמול התווספו שני חולים קשים ומספרם עלה ל-88, מתוכם 35 מונשמים. מאז תחילת המגפה נפטרו 334 חולים. אתמול בוצעו 19,420 בדיקות לאיתור הנגיף.
בשעה זו דנה הכנסת דנה בהצעת חוק שלפיה ההגבלות עליהן יחליטו השרים יכנסו לתוקף באופן מיידי, עוד קודם שהכנסת דנה בהן. ההצעה גם מבקשת לדלג על הדיונים בוועדות הכנסת אם יתמשכו מדי. ההחלטה על קידום היוזמה השנויה-במחלוקת באה בעקבות דבריו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שהתלונן אתמול על "כל מיני הנחיות מהייעוץ המשפטי, תעשה ככה ותעשה ככה".
מנכ''ל משרד הבריאות, הערב (צילום: פלאש 90)
השר איציק שמולי (העבודה) הציג את הצעת החוק, כאשר חברת מפלגתו, מרב מיכאלי, עלתה הראשונה לדוכן הנואמים והודיעה על התנגדותה לחוק. "אומרת הממשלה שהחוק הזה הוא לא כזה נורא", אמרה, "אין הצדקה להיפוך היוצרות הזה. זה עוד צעד שפוגע בזכויות הכי בסיסיות של האזרחים כאן בשם יכולת הביצוע והמשילות".
עופר כסיף (הרשימה המשותפת) קרא בנאומו לאזרחי ישראל לצאת למרי אזרחי לא אלים נגד "הממשלה הדיקטטורית הזאת". לפי כסיף, "החוק המטומטם והמסוכן הזה הוא גזר דין מוות כלכלי לרוב אזרחי מדינת ישראל, אבל הוא גם ריכוז העוצמה בידי הממשלה והעומד בראשה. אתם מרכזים את כל העוצמה בידיים של אדם אחד ונותנים לו לעשות מה שהוא רוצה. כך עולות דיקטטורות".
מיקי לוי (יש עתיד-תל"ם) אמר כי מדובר ב"חוק מטורף, מטורלל, איום ונורא שמאפשר לראש הממשלה ולממשלה להעביר חוקים ללא אישור הכנסת. החוק מבטל את הצורך בקיום הכנסת. היא אינה קיימת יותר. זהו יום שחור".
לפי התיקון לחוק, הממשלה תוסמך להכריז על מצב חירום בשל הקורונה, הכרזה שאינה מצריכה אישור של הכנסת ודי בהנחתה על שולחן הכנסת ואחת מוועדותיה. הוועדה בכנסת תקיים דיון בתקנות ותחליט אם לאשרן, כולן או חלקן, בתוך 7 ימים מהמועד האמור ותינתן אפשרות להארכה של עד 3 ימים נוספים. ככל שהוועדה הרלוונטית לא תאשר את החלטת הממשלה תוך פרק הזמן האמור, ההחלטות יובאו לאישור מליאת הכנסת בהקדם האפשרי. לצד הליך האישור בכנסת, ההחלטות ייכנסו לתוקפן וימומשו באופן מיידי עם אישור הממשלה. אם החליטה הוועדה או מליאת הכנסת שלא לאשר את הצו האמור או אם לא קיבלה החלטה בעניין בפרק הזמן שניתן – יפקע תוקף הצו.
על פי הטיוטה, הממשלה תכריז על מצב החירום אם שוכנעה כי "קיים סיכון ממשי להתפשטות נגיף הקורונה ולפגיעה בבריאות הציבור אם לא יינקטו פעולות מכוח הסמכויות הקבועות בחוק זה". זאת, לאחר שהונחה בפניה עמדת שר הבריאות בעניין. במקרים חריגים ההכרזה תיכנס לתוקף מידי גם בטרם פרסומה ברשומות.