חדשות בארץ

נורמליזציה במדע: מזכר שיתוף פעולה בין מכון ויצמן לאוניברסיטה באמירויות

מעמד החתימה על ההסכם, העוסק בתחום הבינה המלאכותית, נערך בשיחת וידאו. משלחת בראשות נשיא המכון, פרופ' אלון חן, תצא בשבוע הבא לאבו דאבי על מנת לדון בפרטי ההסכם ובדרכים ליישומו

אילוסטרציה (קרדיט: שאטרסטוק)אילוסטרציה (קרדיט: שאטרסטוק)
אא

מזכר הבנות לשיתוף פעולה נחתם בין מכון ויצמן למדע בישראל והאוניברסיטה לבינה מלאכותית על שם מוחמד בן זאיד באיחוד האמירויות. בהודעה שמסר הבוקר (ראשון) מכון ויצמן צוין, כי שיתוף הפעולה האקדמי מתאפשר הודות להסכם הנורמליזציה בין ישראל ואיחוד האמירויות שייחתם השבוע בבית הלבן. עוד צוין, כי הקשר בין שני המוסדות נוצר בסיועו של המוסד והעומד בראשו, יוסי כהן.

מעמד החתימה על מזכר ההבנות נערך בשיחת וידאו, בה השתתפו נשיא מכון ויצמן למדע, פרופ' אלון חן, והשר לתעשייה וטכנולוגיה מתקדמת וחבר הקבינט הפדרלי של איחוד האמירויות, ד"ר סולטן אחמד אל-ג'אבר, המשמש גם כיו"ר חבר הנאמנים של האוניברסיטה האמירתית. משלחת בראשות פרופ' חן תצא בשבוע הבא לאבו דאבי על מנת לדון בפרטי ההסכם ובדרכים ליישומו.

האוניברסיטה לבינה מלאכותית באבו דאבי נוסדה בשנת 2019, והיא המוסד הראשון מסוגו בעולם. הקמתה היא חלק מתוכנית כוללת של איחוד האמירויות לקידום תחום הבינה המלאכותית במדינה. האוניברסיטה, הקרויה על שם נסיך הכתר של האמירויות, מוחמד בן זאיד, מציעה תוכניות לדוקטורט ולתואר שני בתחומים של ראייה ממוחשבת, למידת מכונה ועיבוד שפה טבעית.

שיתוף הפעולה בין שני המוסדות צפוי לכלול מחקרים משותפים בתחום הבינה המלאכותית, תוכניות לחילופי סטודנטים וחוקרים בתר-דוקטוריאליים, חילופי מדענים, עריכת כנסים וסמינרים, שיתוף משאבי מחשוב בין המוסדות ואף הקמת מכון מחקר וירטואלי משותף לבינה מלאכותית.

במכון ויצמן הוסיפו, כי שיתוף הפעולה עתיד לקדם גם את "המרכז לבינה מלאכותית בשירות המדע" – פרויקט דגל של המכון, שהושק באחרונה במטרה לרתום את הפוטנציאל האדיר של התחום לקידום מחקרים עתירי נתונים בביורפואה, כימיה, אסטרופיסיקה ומדעי הסביבה.

בעקבות חתימת מזכר ההבנות, אמר פרופ' חן: "אנחנו שמחים ונרגשים מההזדמנות לשתף פעולה עם מוסד אקדמי ייחודי וחלוצי, ולפעול יחד לקידום תחום הבינה המלאכותית. כמדען מוח, אני מאמין שתחום זה מאפשר לתרגם את היכולות והמורכבות של המוח האנושי אל הזירה הדיגיטלית, וכי השלכותיו ישפיעו על חיינו ובריאותנו כמו גם על הכלכלה העולמית. נהוג לומר כי המדע אינו מכיר בגבולות. מי ייתן ושיתוף הפעולה בין המדענים משני המוסדות יוכיח זאת פעם נוספת, ואף יסייע להרחיב ולפרוץ את גבולות הידע האנושי".

ד"ר אל-ג'אבר הוסיף: "כמוסד חלוצי בתחומו, אנחנו תרים אחר שותפויות עם מוסדות מובילים אחרים במטרה לקדם את היכולות המדעיות המשותפות ולהרחיב את גבולות החדשנות הטכנולוגית. אי לכך ובהתאם לזאת, אני מברך על ההזדמנות לשתף פעולה עם מוסד בעל שם כמו מכון ויצמן למדע. מזכר ההבנות יאפשר לנו למנף את המומחיות של כל אחד מהמוסדות למען שימוש בבינה מלאכותית להתמודדות עם כמה מהאתגרים הדוחקים ביותר הניצבים בפני העולם – מנגיף הקורונה ועד ההתחממות הגלובלית, ואף מעבר לכך".

תגיות:איחוד האמירויותמכון ויצמןנורמליזציה

כתבות שאולי פספסת

הידברות שופס

מסע אל האמת - הרב זמיר כהן

60לרכישה

מוצרים נוספים

מגילת רות אופקי אבות - הרב זמיר כהן

המלך דוד - הרב אליהו עמר

סטרוס נירוסטה זכוכית

מעמד לבקבוק יין

אלי לומד על החגים - שבועות

ספר תורה אשכנזי לילדים

לכל המוצרים

*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה