חדשות בארץ
נתניהו: "הסכמי השלום – תפנית עצומה בתולדות ישראל; עוד מדינות בדרך"
גורם בכיר במשלחת הישראלית לוושינגטון, אמר כי פרטי ההסכמים עם איחוד האמירויות ובחריין ייחשפו רק לאחר החתימה עליהם, וזאת בשל "רגישות" בנושא. עם איחוד האמירויות ייחתם "חוזה שלום", ואילו מול בחריין תיחתם "הצהרת שלום", שכן ההכרזה על הנורמליזציה עמה נעשתה רק בימים האחרונים
- גבי שניידר
- פורסם כ"ה אלול התש"פ |עודכן
נתניהו בוושינגטון (צילום מסך, לע"מ)
נתניהו בוושינגטון, היום (צילום: רועי אברהם. סאונד: ניר שרף, לע"מ)
גורם בכיר במשלחת הישראלית לוושינגטון אמר הערב (שני), כי פרטי ההסכמים עם איחוד האמירויות ובחריין ייחשפו רק מחר, לאחר החתימה עליהם, שכן לדבריו ישנה "רגישות" בנושא. הוא הוסיף כי עם איחוד האמירויות ייחתם "חוזה שלום", ואילו מול בחריין תיחתם "הצהרת שלום", שכן ההכרזה על הנורמליזציה עמה נעשתה רק בימים האחרונים.
הבכיר ציין, כי ההסכמים יובאו לאישור הממשלה והכנסת לאחר החתימה עליהם. לדבריו, אין בכך כל חריגה מהנהלים שנקבעו בעבר. הוא סירב להשיב האם המסמכים כוללים התייחסות לסוגיה הפלסטינית, והסתפק באמירה כי מוזכרים בהם התחומים המגוונים של שיתופי הפעולה בין ישראל ושתי המדינות המפרציות.
בסרטון שפרסם מוושינגטון, אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו: "אני מחזיק בידי את טיוטת חוזה השלום ההיסטורי בין ישראל לאיחוד האמירויות, וגם את הצהרת השלום ההיסטורית בין ישראל לבחריין. עבדנו על זה הרבה מאוד שנים, הרגע הזה מגיע מחר. זו תפנית עצומה בתולדות ישראל, גם בתולדות המזרח התיכון. תהיה לזה השפעה אדירה וחיובית על כל אזרחי ישראל. אני מבטיח לכם שעוד מדינות בדרך".
"גם כשאני עסוק בעבודה המדינית החשובה הזו – אני לא שוכח לרגע שאלה ימים קשים לכולנו", הוסיף נתניהו. "הספקתי לדבר היום גם עם שר האוצר וגם עם שר הבריאות. כשאחזור לישראל, נמשיך לעבוד למענכם, אזרחי ישראל, כדי שנתגבר על הקורונה וגם נביא שלום".
טקס החתימה בבית הלבן צפוי להתחיל מחר בשעה 19:30 בערב (שעון ישראל). קודם לטקס, ייוועד נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, בפגישות נפרדות עם נתניהו ועם שרי החוץ של איחוד האמירויות ובחריין.
בתוך כך, שר הביטחון בני גנץ שוחח היום בטלפון עם שר ההגנה של בחריין, עבדאללה בן חסן א-נעימי. סוכנות הידיעות הרשמית של בחריין מסרה, כי השניים דנו בחשיבותו של "הסכם אברהם", שנחתם בין ישראל ואיחוד האמירויות, לקידום היציבות האזורית במזרח התיכון. בנוסף, הם שוחחו על ציפיותיהם המשותפות לכינון שותפות הדוקה בין משרדיהם, באופן שיתרום לפיתוח יכולותיהן של שתי המדינות וישמור על הביטחון האזורי. עוד צוין, כי גנץ הזמין את מקבילו הבחרייני להגיע לביקור רשמי בישראל. השניים סיכמו להמשיך את הדיאלוג ביניהם.