חדשות בריאות
5,647 נדבקים חדשים אתמול, 875 חולים במצב קשה
על פי נתוני משרד הבריאות, שיעור הבדיקות החיוביות הסתכם בכ-11.4%. מניין הנפטרים עומד על 1,757. דוח של מרכז המידע והידע למערכה בקורונה קובע, כי פתיחת שנת הלימודים היוותה "זרז משמעותי" בהתפשטות המגפה בישראל. כותבי הדוח ממליצים להחזיר את בתי הספר לפעילות באופן מדורג
- גבי שניידר
- פורסם י"ח תשרי התשפ"א |עודכן
(צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
משרד הבריאות עדכן הבוקר (שלישי), כי אתמול אובחנו 5,647 נדבקים חדשים בקורונה. מספר הבדיקות הסתכם בכ-52 אלף, ושיעור הבדיקות החיוביות עמד על כ-11.4%.
מתוך 63,305 חולים פעילים, 1,650 מאושפזים בבתי חולים ברחבי הארץ. מצבם של 875 חולים מוגדר קשה, ביניהם 220 מונשמים. 321 חולים נמצאים במצב בינוני.
מפרוץ המגפה, אובחנו בישראל 273,826 נדבקים מאומתים, מתוכם החלימו 208,763. מניין הנפטרים עומד על 1,757.
דוח של מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה, המופעל על ידי אמ"ן, קובע כי ישראל היא מהמדינות המובילות בעולם במספר המתים ליום מקורונה ביחס לגודל האוכלוסייה. מספר הנדבקים החדשים ליום (ממוצע שבועי) בישראל ממשיך להיות הגבוה בעולם ביחס לגודל האוכלוסייה. חומרת המגפה באה לידי ביטוי גם בעודף תמותה – מספר המתים בארץ בתקופה זו ביחס לתמותה הממוצעת בעונה זו בשנים קודמות.
כותבי הדוח מציינים, כי בימים האחרונים מסתמנת ירידה מסוימת בשיעור הבדיקות החיוביות – לכ-11%. הם מדגישים, עם זאת, כי מדובר עדיין בשיעור גבוה מאוד, המעיד על היקף תחלואה רחב בהרבה מזה המאותר בפועל: "יידרשו עוד מספר ימים נוספים עד שניתן יהיה לקבוע מגמה ברורה יותר, ובכל מקרה יש לזכור כי היקף ההדבקה היומי הממוצע בשבוע האחרון גבוה בהרבה (יותר מפי 10) מהערכים אשר יאפשרו לישראל התמודדות יעילה עם קטיעת שרשראות הדבקה".
אתמול פרסם מרכז המידע דוח, ממנו עלה כי פתיחת שנת הלימודים – תחילה במוסדות החינוך החרדיים בא' באלול, ובהמשך במערכת החינוך הארצית ב-1 בספטמבר – היוותה ככל הנראה "זרז משמעותי" בהתפשטות מגפת הקורונה בישראל. ניתוח שיעורי ההדבקה מלמד, כי הזינוק המשמעותי בתחלואה התרחש בקרב בני הנוער – בגילאים 17-12 במגזרים החרדי והערבי ובגילאים 17-15 במגזר הכללי.
הדוח הוסיף, כי קפיצה בתחלואה בסמוך לפתיחה מלאה של שנת הלימודים נצפתה במדינות נוספות רבות בעולם, ביניהן הולנד, בלגיה, בריטניה, ספרד ויוון.
עוד צוין, כי קיימת שונות בתחלואה בין שכבות הגיל באוכלוסייה הצעירה, ולכן אין להתייחס אליהן כמקשה אחת אלא להתאים לכל שכבת גיל פתרונות שונים.
בשורה התחתונה, כותבי הדוח המליצו להחזיר את בתי הספר לפעילות באופן מדורג: תחילה בקרב שכבות הגיל הצעירות – פעוטונים, גנים וכיתות א'-ג' – תוך הקפדה על קפסולות והפרדה מוחלטת בין המסגרות; בהמשך, רק לאחר פרק זמן מספק לניתוח ההשפעות, ניתן לשקול את החזרת כיתות ד'-ו'; ורק לבסוף, במידה ומגמת התחלואה בארץ תהיה יציבה ונמוכה, לשקול את החזרת תלמידי חטיבות הביניים באופן הדרגתי ומבוקר. בנוגע לגילאי התיכון, נטען כי לאור נתוני התחלואה המדאיגים בקרבם, על מקבלי ההחלטות לשקול היטב בטרם יאפשרו את חזרתם ללימודים פרונטליים בתקופה הקרובה: "יש לוודא היערכות ומוכנות ללימודים מקוונים בלבד לפרק זמן ממושך – שבועות ארוכים, וייתכן אף חודשים".