חדשות בארץ
מנדלבליט לבג"ץ: לחייב את הממשלה למנות מפכ"ל קבוע למשטרה
בתשובה לעתירה שהוגשה לבג"ץ בנושא, הביע היועץ המשפטי לממשלה את עמדתו כי על בית המשפט להוציא צו על תנאי שיורה לממשלה לקדם את מינויו של מפכ"ל קבוע. שר הביטחון בני גנץ הביע תמיכה בעמדת היועמ"ש: "אי אפשר להשאיר מדינה בהמתנה, אני קורא למנות מפכ"ל ופרקליט מדינה"
- גבי שניידר
- פורסם י' כסלו התשפ"א |עודכן
היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, הגיש היום (חמישי) לבג"ץ את תגובתו לעתירה המבקשת לחייב את השר לביטחון הפנים, אמיר אוחנה, ואת הממשלה למנות מפכ"ל קבוע למשטרה. בתשובה שהוגשה מטעמו על ידי מחלקת הבג"צים בפרקליטות המדינה, נכתב כי "אין מנוס" מהוצאת צו על תנאי, שיורה לממשלה לקדם את ההליך ולהציג בפני הוועדה המייעצת למינויים בכירים את מועמדה לתפקיד המפכ"ל.
מנדלבליט חזר במכתב על עמדתו, לפיה "הסכמות קואליציוניות, כמו גם מחלוקות קואליציוניות, אינן יכולות לגבור על חובת הממשלה והגורמים המוסמכים לפעול לאיוש משרות בכירות במינויי קבע". לדבריו, "לא הוצג נימוק שיש בו כדי להצדיק מבחינה משפטית הימנעות מקידום מינויו של מפכ"ל קבוע למשטרת ישראל", ועל כן הוא סבור שיש לחייב את הממשלה להביא את מועמדה לאישור הוועדה "במהירות הראויה".
בתגובה לתשובתו של היועמ"ש לבג"ץ, כתב שר הביטחון בני גנץ בטוויטר: "אי אפשר להשאיר מדינה בהמתנה – קורא למנות מפכ"ל, פרקליט מדינה ולהשלים את כל המינויים בהקדם האפשרי".
בתשובת היועמ"ש הובאה גם העמדה שמסר המשרד לביטחון הפנים מטעמו של אוחנה: "השר קיים פגישות עם כל הניצבים במשטרת ישראל ועם חלק מהניצבים בדימוס כהכנה לתחילת הליך מינוי מפכ"ל. יחד עם זאת, השר לביטחון פנים מסר כי הוא עומד על קיום הסעיף להסכם הקואליציוני בין הליכוד לבין כחול לבן, ולפיו יוקם צוות בהשתתפות שני הצדדים לממשלה, שיגבש בין היתר כללים לביצוע מינויים בכירים בשירות הציבורי הטעונים אישור ממשלה. עוד מסר השר לביטחון פנים, כי הוא פנה בסמוך לאחר הקמת הממשלה לנציגי סיעת כחול לבן לשם הקמת הצוות בהתאם להסכם, אך הצוות האמור לא הוקם עד עתה".
כזכור, ניצב מוטי כהן מכהן מאז דצמבר 2018 כמ"מ מפכ"ל המשטרה, זאת לאחר שהוועדה המייעצת למינוי בכירים בראשות השופט בדימוס אליעזר גולדברג פסלה את מינויו של ניצב בדימוס משה (צ'יקו) אדרי למפכ"ל. מאז הוארכה כהונתו הזמנית מספר פעמים, האחרונה שבהן לפני כחודשיים.