חדשות בריאות
ישראל נכנסה לסגר השלישי: כך נערכת המשטרה לאכיפתו
כששת אלפים שוטרים ייפרסו בתקופת הסגר בהיערכות מיוחדת כדי לאכוף את ההגבלות עליהן החליטה הממשלה. הפעילות המשטרתית תתמקד באכיפת התקנות נגד התקהלויות אסורות, באכיפת הגבלות התנועה ובפיקוח על מחויבי בידוד. כל הפרטים על מתווה הסגר
- גבי שניידר
- פורסם י"ב טבת התשפ"א |עודכן
(צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
סגר הקורונה השלישי נכנס הערב (ראשון) בשעה 17:00 לתוקף. כששת אלפים שוטרי משטרת ישראל ושוטרי משמר הגבול ייפרסו בתקופת הסגר בהיערכות מיוחדת, במוקדים רבים ברחבי הארץ, כדי לאכוף את ההגבלות עליהן החליטה הממשלה.
הפעילות המשטרתית תתמקד בעיקרה בפיקוח ובאכיפת התקנות, תוך מתן דגש על התקהלויות אסורות, בפיקוח על ביצוע הבידוד של אנשים חולים ומבודדים ובאכיפת הגבלות התנועה.
במהלך תקופת הסגר, תגביר המשטרה את הפעילות היזומה לפיקוח ואכיפה, הן במרחב הבין-עירוני והן בתוך היישובים עצמם, באמצעות מחסומים קבועים שיוצבו בכל ערב בכבישים הבין-עירוניים החל מהשעה 18:30 ועד חצות.
המחסומים הקבועים ימוקמו בכבישים הבאים: בצפון – בכביש 70 צומת אחיהוד, כביש 65 מחלף נטופה, כביש 65 צומת מנחת מגידו וכביש 65 צומת נחל חדרה; במרכז – בכביש 2 מחלף ינאי, כביש 1 מחלף חמד, כביש 431 מחלף ראשונים וכביש 5 מחלף גלילות; ובדרום – בכביש 4 מחלף אשדוד, כביש 25 מחלף גילת, כביש 25 צומת ערעור וכביש 90 צומת יוטבתה.
בנוסף, במהלך שעות היום יופעלו מחסומים 'מדלגים' לצד סיורים בכניסות לערים ובתוכן – המטרה בכך היא למנוע התקהלות אסורה ויציאה אסורה של אזרחים למרחב הציבורי בניגוד לתקנות, לפקח אחר פעילות תקינה של בתי עסק שהורשו לפעול ומנגד לוודא כי בתי עסק שפעילותם נאסרה נשארים סגורים.
במשטרה ציינו, כי "בעת כל אירוע חריג המצריך התערבות וטיפול משטרתי, יש ליצור קשר מיד עם מוקד החירום של המשטרה – מוקד 100. לקבלת מידע, ניתן ליצור קשר עם מוקד המידע הארצי של המשטרה – מוקד 110".
מתווה הסגר
שרי הממשלה החליטו, כי בשלב ראשון הסגר הכללי יימשך שבועיים, עד ה-9 בינואר, אולם יוארך בשבועיים נוספים במידה ולא יושגו היעדים – ירידת מספר הנדבקים החדשים ליום לפחות מ-1,000 וירידת מקדם ההדבקה (R) לפחות מ-1. מתווה הסגר דומה לזה שהוטל ביום הכיפורים, ויכלול את ההגבלות הבאות:
* הגבלות תנועה: איסור על יציאה למרחק של יותר מ-1,000 מטרים מהבתים, למעט במקרים חריגים, בהם: יציאה להתחסן, טיפול רפואי או סוציאלי, הפגנה, הליך משפטי, יציאה לצורך פעילות ספורט (שלא בדרך של הגעה למקום בכלי רכב), העברת קטין בין הוריו הפרודים, יציאה למקום עבודה או למסגרת חינוכית שפעילותה מותרת, יציאה לצורך השתתפות בהלוויה, בחתונה או בברית (בכפוף למגבלת ההתקהלות). הקנס על ההפרה – 500 שקלים.
* הגבלת שהייה: איסור יציאה ממקום המגורים לצורך שהייה במקום מגורים של אדם אחר.
* סגירת מקומות המסחר, למעט חנויות חיוניות: מזון, היגיינה, אופטיקה, בית מרקחת, מוצרי חשמל ומוצרים הדרושים לתיקונים חיוניים בבית. במסעדות תותר פעילות משלוחים בלבד, ללא איסוף עצמי.
* סגירה של יחידות אירוח וצימרים, גן חיות, ספארי שמורת טבע, גנים לאומיים, אתרים לאומיים ואתרי הנצחה; מקום למתן טיפול שאינו רפואי, לרבות מספרה ומקום למתן טיפולי יופי וקוסמטיקה; מקום למתן טיפול רפואה משלימה; קניון או שוק קמעונאי ומוזיאון.
* היקף העסקים שאינם מקבלים קהל יצומצם ב-50%.
* התחבורה הציבורית תצומצם ב-50%.
* הגבלת ההתקהלויות: עד 10 אנשים בשטח סגור ועד 20 אנשים בשטח פתוח.
* פעולתם של "האיים הירוקים" באילת ובים המלח תופסק החל ממחר.
* ספורט יחידני יתאפשר ללא הגבלת מרחק (יוצאים וחוזרים הביתה, ללא רכב).
* תותר העברת ילדים בין הורים במשמורת משותפת.
* בשונה מהסגרים הקודמים, מערכת החינוך תפעל ברוב חלקי הארץ. בתקנות שאושרו שלשום על ידי השרים נקבע כי גני הילדים, כיתות א'-ד' וכיתות י"א-י"ב ילמדו במוסדות החינוך כרגיל, בעוד הלימודים בכיתות ה'-י' יתקיימו בלמידה מקוונת בלבד. אלא שוועדת החינוך ביטלה היום את התקנות, כך שכלל התלמידים בערים הירוקות והצהובות ימשיכו ללמוד בבתי הספר.