חדשות בריאות
8,261 נדבקים חדשים ביממה, 9.2% מהבדיקות חיוביות
במשרד הבריאות עדכנו, כי לראשונה מזה שלושה שבועות ירד מספר החולים הקשים מתחת ל-1,100. אתמול חוסנו 117 אלף בני אדם, מתוכם 83 אלף קיבלו את המנה הראשונה
- גבי שניידר
- פורסם כ' שבט התשפ"א |עודכן
(תמונה: שאטרסטוק)
משרד הבריאות עדכן הבוקר (שלישי), כי אתמול אובחנו 8,261 נדבקים חדשים בנגיף הקורונה. מספר הבדיקות שפוענחו עמד על 92,958, ובשיעור הבדיקות החיוביות נרשמה ירידה קלה – ל- 9.2%.
מפרוץ המגפה אותרו בישראל 655,001 נשאי קורונה. 71,618 בני אדם הינם חולים פעילים, 1,807 מתוכם מאושפזים בבתי חולים. לראשונה מזה שלושה שבועות, מספר החולים שמצבם מוגדר קשה ירד מתחת ל-1,100, ועומד הבוקר על 1,094, מתוכם 316 מחוברים למכונות הנשמה. מניין הנפטרים עומד על 4,816.
במקביל, מסר משרד הבריאות נתונים על מבצע החיסונים נגד הקורונה. 3,165,400 בני אדם חוסנו עד כה, 1,824,525 מתוכם קיבלו גם את מנת החיסון השנייה.
בגילאי 79-70 עומד שיעור המתחסנים במנה ראשונה על 92.7%, ו-82.4% קיבלו גם את המנה השנייה. בגילאי 90 ומעלה התחסנו עד כה 88.5% במנה ראשונה, ו-76.8% קיבלו כבר את שתי המנות. בגילאי 89-80 קיבלו עד כה 85.7% מנת חיסון אחת, ו-75.3% קיבלו שתי מנות. בגילאי 69-60 קצב ההתחסנות נמוך יותר – 75.9% במנה ראשונה, ו-63.6% בשתי המנות.
שר הבריאות יולי אדלשטיין התייחס למבצע החיסונים: "כמעט 5,000,000 מנות חיסון ניתנו עד היום בישראל (מנה ראשונה ומנה שניה). אתמול חוסנו 117,000 איש, מתוכם 83,000 בחיסון הראשון. אנחנו ננצח את הנגיף כי אנחנו עושים את מבצע החיסונים הטוב בעולם, אבל המוטציות מכריחות אותנו להישאר עוד קצת בסגר. אני יודע שזה קשה אבל זה הכרחי".
אמש פרסם משרד הבריאות הבהרה בנוגע להתחסנות נשים בהיריון נגד נגיף הקורונה, לפיה אין מניעה להתחסן בכל שלבי ההיריון. במסמך שפורסם מטעם המשרד צוין, כי "עמדה זו תואמת את גישת ארגון הבריאות העולמי ואת עמדת המרכז לבקרת מחלות. היא מתבססת על כך שאין כל הוכחה על נזק לעובר או למהלך ההיריון כתוצאה מהחיסון, ולא מוכר מנגנון ביולוגי היכול להצביע על אפשרות כזאת".
כותבי המסמך הדגישו כי "היריון מהווה גורם סיכון לתחלואה קשה יותר בקורונה, ורוב התחלואה האימהית הקשה כתוצאה מקורונה מתרחשת בשליש השלישי של ההיריון". לאור זאת, הומלץ לנשים הנמצאות בשליש השני או השלישי להיריון להתחסן נגד הנגיף.
באשר לשליש הראשון להיריון, נכתב במסמך כי הוא "מאופיין בשיעור גבוה יחסית של דימומים והפלות ספונטניות. כמו כן, זו התקופה שבה מרבית המומים העובריים נוצרים. חשוב לציין כי בכל היריון קיים סיכון בסיסי של 3-5% למומים מולדים בעובר ו-10-15% להפלות מוקדמות".
"נשים שאינן שייכות לקבוצות הסיכון, הנמצאות במהלך השליש הראשון להיריון – על מנת למנוע חשד לקשר, אף מקרי, בין קבלת החיסון ותופעות אלו, ניתן להתחסן החל מהשליש השני. עם זאת, קיימת אפשרות שבדומה לזיהומים נגיפיים אחרים, נגיף הקורונה עלול לגרום נזק שלייתי גם בתחילת ההיריון, לו ייתכנו השלכות על העובר, מהלך ההיריון והיילוד. האמצעי להפחתת הסיכונים מהמחלה הוא על ידי התחסנות מוקדמת".
כותבי המסמך ציינו, כי אחת מתופעות הלוואי האפשריות של החיסון הינה חום: "יש לטפל בה תרופתית בהתאם לשבוע ההיריון, במיוחד בשליש הראשון של ההיריון".
ההמלצה להתחסן בשתי מנות ניתנה גם לנשים מניקות, וכן לנשים שמתכננות היריון או שנמצאות בטיפולי פריון. אישה שקיבלה מנה ראשונה של החיסון וגילתה כי הרתה – מומלץ להשלים את המנה השנייה לפי לוח הזמנים המקובל.
בסיכום המסמך נכתב כי "בשל חומרת מחלת הקורונה ופגיעתה הקשה, אנו חוזרים וממליצים לכלל האוכלוסייה, ובמיוחד לנשים בגיל הפוריות, לנשים הרות ולנשים מניקות להמשיך ולהקפיד על שמירת כללי הריחוק החברתי ועל עטיית מסכה, ובכך להקטין את סיכון החשיפה והידבקות במחלה".
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>