חדשות בארץ
נתניהו ובנט סיכמו: צוותי המשא ומתן ייפגשו
בתום פגישה נוספת בין ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו"ר ימינה נפתלי בנט, סוכם כי צוותי המשא ומתן ייפגשו. בנט: "ימינה תמשיך להיות שותפה מלאה במאמץ להקים ממשלת ימין יציבה וטובה"
- גבי שניידר
- פורסם ל' ניסן התשפ"א |עודכן
נתניהו ובנט, ארכיון (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו"ר ימינה נפתלי בנט נועדו בצהריים (שני) בלשכת ראש הממשלה, במסגרת מאמציו של נתניהו להרכיב ממשלה. בסיום הפגישה, שנמשכה כשעתיים, נמסרה מטעמם הודעה משותפת לפיה "סוכם כי צוותי המשא ומתן ייפגשו".
לפני פגישתו עם נתניהו מסר בנט הצהרה לתקשורת בפתח ישיבת סיעתו בכנסת, בה אמר כי ימשיך לפעול למניעת בחירות חמישיות: "מי שיפעל למען הקמת ממשלה יציבה – ימצא אותי כבן ברית נמרץ ויצירתי. מי שיפעל למען סלילת הדרך לבחירות – ימצא אותי ואותנו נלחמים בו בכל כוחנו".
"ימינה הינה ותמשיך להיות שותפה מלאה במאמץ להקים ממשלת ימין יציבה וטובה", הדגיש בנט. "בפגישות שלנו אמרתי לנתניהו שהליכוד יכול לספור את אצבעות סיעת ימינה לטובת הקמת ממשלה ימנית. אנחנו נפעל בכל הכוח ובכל האמצעים למנוע אסון של בחירות חמישיות. יש לא מעט דרכים יצירתיות ורעיונות יצירתיים להביא לזה, אבל בשביל זה צריך להפשיל שרוולים ולהתחיל לעבוד".
יו"ר ימינה הכחיש דיווחים, לפיהם התעקשותו על רוטציה בראשות הממשלה מעכבת את התקדמות המשא ומתן: "זה שקר מוחלט, פייק ניוז. לא דרישות ימינה ולא שום תפקיד מהווים חסם להקמת ממשלה. כמו שאתם יודעים, יכולתי כבר בשעה הזאת לשבת בכיסא ראש הממשלה לו זו הייתה מטרתי העליונה. אבל המטרה שלי היא למנוע את האסון של סיבוב בחירות חמישיות".
"כל מי שעיניו בראשו רואה שישראל מתמודדת עם אתגרים עצומים", הוסיף יו"ר ימינה. "ישראל צריכה להתמקד בחבלה באויבים ולא בחבלה בעצמה. הקרקס הזה של בחירות חמישיות מסמן לאויבים שלנו שאנחנו בהתפרקות. זה הדבר האחרון שאנחנו צריכים, ולכן המערכת הפוליטית צריכה לצאת מהקיבעונות שלה ולהקשיב לציבור".
בתוך כך, יו"ר הוועדה המסדרת בכנסת, מיקי זוהר, החליט לדחות את ההצבעה על הרכב הוועדה לשבוע הבא, וזאת לאחר שישיבת ראשי הסיעות בכנסת שדנה בנושא הסתיימה ללא הסכמות. בליכוד הציעו מפתח ייצוג שיקנה 10 נציגים בוועדה לגוש המפלגות התומכות בנתניהו מול 10 נציגים לגוש הפועל להחלפתו, ובנוסף נציג אחד לימינה ונציג אחד לרע"מ. במחנה הנגדי דרשו להעלות להצבעה הצעה לפיה גוש נתניהו יקבל 14 נציגים בוועדה, הגוש נגדו 16, ימינה תזכה לשני נציגים ורע"מ לנציג אחד. בימינה נמנעו בשלב זה מלתמוך בהצעת הליכוד, כך שלא הושג הרוב הדרוש לאישורה.
בתקווה חדשה מתחו ביקורת על דחיית ההצבעה, ואמרו כי מדובר ב"מהלך חמור של הליכוד לשיתוק הכנסת ולמניעת פיקוח פרלמנטרי על הממשלה, כולל בנושא הביטחון הלאומי. אי הקמת ועדה מסדרת משמעותה אי הקמת ועדות זמניות, ובהן חוץ וביטחון וכספים, החיוניות לצורך הפיקוח הפרלמנטרי".