חדשות בארץ
מוקדם מבכל שנה: אותרו יתושים נגועים בקדחת הנילוס
היתושים הנגועים בקדחת מערב הנילוס הקדימו להגיע השנה, ואותרו במהלך החודש האחרון בהרצליה ובנחל חרוד שבגלבוע. במשרד להגנת הסביבה מבהירים, כי האחריות לטיפול במפגעי היתושים מוטלת על הרשויות המקומיות. עם זאת, גם הציבור יכול לפעול להפחתת כמות היתושים באמצעים פשוטים, כדוגמת ייבוש מקורות מים בחצרות, בגגות ובמקלטים
- הידברות
- פורסם ט' סיון התשפ"א |עודכן
(קרדיט: שאטרסטוק)
במסגרת לכידות יתושים שערך המשרד להגנת הסביבה בחודש האחרון, התגלו יתושים נגועים בנגיף קדחת מערב הנילוס בהרצליה ובנחל חרוד שבגלבוע, בסמוך ליישובים בית אלפא וחפציבה.
המשרד להגנת הסביבה התריע בפני עיריית הרצליה והמועצה האזורית גלבוע על הימצאות היתושים. הוא הנחה את הרשויות להגביר את הניטורים בשטחיהן בכלל ובאזורים הנגועים בפרט, ובמידת הצורך לבצע פעולות מניעה והדברה באופן מיידי.
במשרד מציינים, כי בעשור האחרון התגלו יתושים נגועים בכל שנה החל מאמצע חודש יולי, אולם השנה כבר בלכידות שבוצעו בחודש מאי נלכדו יתושים נגועים.
התחלואה בקדחת מערב הנילוס נגרמת על ידי נגיף המצוי בעיקר בעופות, ומועבר לבני אדם ולבעלי חיים על ידי עקיצת יתושים שניזונים מעופות נגועים. תקופת הדגירה של המחלה (התקופה שחולפת מרגע העקיצה ועד להתפתחות סימני המחלה) נמשכת בין שבוע ל-14 ימים. במרבית המקרים מדובר במחלה קלה, דמוית שפעת, אשר חולפת מאליה. סימני המחלה הם חום, כאבי ראש, חולשה, כאבי פרקים ושרירים, דלקת בלחמית העין, פריחה ולעיתים בחילות ושלשולים. במקצת מהחולים המחלה עלולה להסתבך.
במשרד להגנת הסביבה מדגישים, כי בתקופה זו של התפרצות נגיף הקורונה, על החולים המתגוררים באזורים שבהם נמצאו יתושים נגועים, להיות עירניים במיוחד לאפשרות של תחלואה בנגיף קדחת מערב הנילוס. מאחר ולא קיימות תרופות יעילות למחלה ואין חיסון לבני אדם, מניעת מפגעי יתושים היא הדרך העיקרית לשבור את מעגל העברת המחלה לאדם.
המשרד להגנת הסביבה מוסיף ומבהיר, כי האחריות לטיפול במפגעי היתושים מוטלת על הרשויות המקומיות. הוא קורא לתושבים ליידע את הרשויות על קיום מפגעי מים עומדים ופריצות ביוב. בנוסף לפעולות שהרשויות נדרשות לבצע, גם הציבור יכול לפעול להפחתת כמות היתושים באמצעים פשוטים, כדוגמת ייבוש מקורות מים בחצרות, בגגות ובמקלטים. כמו כן, מומלץ להתגונן מעקיצות יתושים על ידי התקנת רשתות בחלונות הבית ומריחת תכשירים דוחי יתושים בכל עת שנמצאים באזור נגוע ביתושים.
בישראל מופעל מערך בין-משרדי לאיתור נגיף קדחת מערב הנילוס, באמצעות ניטור הנגיף ביתושים. איסוף היתושים בשדה מתבצע על ידי המשרד להגנת הסביבה, בעוד זיהוי היתושים ובדיקות הנגיף מתבצעים במעבדות משרד הבריאות.
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>