חדשות בריאות
שיא במספר המונשמים בגל הרביעי, 508 נפטרו מתחילת החודש
על פי נתוני משרד הבריאות, 703 חולים מאושפזים בבתי החולים במצב קשה, מהם 274 במצב קריטי. מניין הנפטרים מפרוץ המגפה עלה ל-7,611, קרוב ל-1,200 מתוכם בגל התחלואה הנוכחי
- גבי שניידר
- פורסם י"ח תשרי התשפ"ב |עודכן
(תמונה: שאטרסטוק)
(עודכן: 10:49)
משרד הבריאות עדכן היום (שישי), כי אתמול אובחנו 6,314 מאומתים חדשים לקורונה. שיעור החיוביים מתוך כ-125 אלף בדיקות שפוענחו עמד על 5.14%. מקדם ההדבקה, הממשיך לגלות תנודתיות חדה של תקופת החגים, רשם עלייה ל-0.89.
1,029 חולים מאושפזים בבתי חולים ברחבי הארץ. מצבם של 703 חולים מוגדר קשה, מתוכם 274 חולים במצב קריטי. 203 חולים מחוברים למכונות הנשמה – הנתון הגבוה ביותר בגל הקורונה הרביעי.
ביממה האחרונה נפטרו 19 חולים. בכך עלה מניין הנפטרים הכולל מפרוץ המגפה ל-7,611, קרוב ל-1,200 מתוכם בגל התחלואה הנוכחי. מתחילת חודש ספטמבר נפטרו 508 בני אדם כתוצאה מסיבוכי הנגיף.
גורם בכיר בממשלה מתח הבוקר ביקורת חריפה על ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ד"ר שרון אלרעי פרייס. בריאיון ל-N12 טען הגורם, שלא זוהה בשמו, כי התנהגותה של אלרעי פרייס "חצתה כל גבול" וכי היא "מפזרת פחד ותבהלה באולפנים". עוד תקף הגורם הבכיר, כי לאלרעי פרייס "קורה מה שקרה לאחרים במשרד הבריאות – התמכרות לנבואות זעם וחוסר שליטה בנתונים. יש כאן אג'נדה, היא לא מקצועית".
הביקורת חסרת התקדים מצד גורם ממשלתי נגד הדרג המקצועי במשרד הבריאות באה על רקע טענות שהשמיעו אמש גורמים בכירים במשרד הבריאות נגד ראש הממשלה נפתלי בנט, על התעלמותו מהמלצות הגורמים המקצועיים לפיהן יש להטיל הגבלות על התקהלויות המוניות. בכיר במשרד הבריאות אמר לחדשות 13 כי "הממשלה בוחרת שלא לקבל החלטות, שרים מדברים על להכיל את המתים בזמן שהמספר שלהם רק הולך ועולה. זה טירוף שלא להגביל התקהלויות. לפתיחת מערכת החינוך עלול להיות פוטנציאל לעלות את ההדבקות בצורה היסטרית".
דבריו של הבכיר במשרד הבריאות נאמרו לאחר שקבינט המומחים הלאומי לקורונה התריע כי גישת הממשלה לניהול המאבק במגפה על פי מספר החולים הקשים "מסוכנת". הקבינט בראשות פרופ' רן בליצר, המייעץ לממשלה בנושא הקורונה, הזהיר כי "היקף התחלואה המתמשך בחודש האחרון גובה מחיר כבד בנפש. קבינט המומחים קובע, כי למרות התקווה לירידה בתחלואה בזכות מבצע החיסונים, לא ניתן ולא סביר להמשיך במסלול הקיים, ומתחייב שינוי מדיניות לתקופת הביניים עד אשר תוכח ירידה משמעותית ומתמדת בתחלואה הקשה".
המומחים ציינו, כי כפי שהתריעו מראש, "סדרה ארוכה של כלים קריטיים לבלימה (כלים הממוקדים בנדבקים וסביבתם כגון חקירה אפידמיולוגית, זיהוי מוקדם, בידוד מוקפד ואכיפתו) אינם ישימים עוד בשלב בו יש 8,000-10,000 חולים ליום, מערכי הבלימה לא עומדים כעת במשימה – ומגוון האפשרויות מצטמצם למשפחת הכלים הלא-סלקטיביים אשר מטיבם פוגעים יותר בכלכלה ופחות מקובלים על הציבור".
המשתתפים בדיון הביעו את חששם, כי החזרה ללימודים לאחר החגים תוביל לעלייה משמעותית בתחלואה, כפי שנצפה בחברה הערבית בה הלימודים נמשכים ללא הפסקה. לדבריהם, "מתווה החינוך לא כולל את רוב הרכיבים אשר תוכננו להיכלל בו על ידי משרד הבריאות, ויש כלים מינימליים להקטנת הדבקות". הם הביעו התנגדות ליישום מיידי של מתווה "כיתה ירוקה", הנמצא כעת בשלב התחלתי של הפיילוט ומבוסס על בדיקות נרחבות ללא בידוד, וזאת עד שתתברר המשמעות של מודל זה.
"המשך ההתבססות על תקווה שהתחלואה תרד למרות החזרה ללימודים, רק על מנת לא להטיל אף לא את מגבלת ההתקהלות המינימלית ביותר, אינו סביר", הוסיפו בקבינט המומחים. "על כן, ולמרות מרכזיות החיסון כאמצעי לבלימת ההתפשטות, אין די עוד באסטרטגיה מבוססת חיסונים כמענה ראשי יחידי. אין מקום לשקול סגרים. אולם גם אין היגיון או סבירות בקיום התכנסויות נרחבות לטובת אירועים כגון תרבות וספורט בתקופה של שיא הדבקה לא נשלטת, כאשר עשרות חולים צעירים מגיעים לטיפול במצב קשה מדי יום".
המומחים סיכמו את הדיון בשורת המלצות לממשלה, הכוללת בין היתר המלצה להחמיר את מגבלת ההתקהלות במסגרת התו הירוק כך שתותר התכנסות של עד 300 איש בלבד בחללים סגורים. עוד הומלץ "לעדכן ולחזק את מתווה החינוך – להפעיל שורה נרחבת יותר של כלים מאשר מתווה 'כיתה ירוקה' – בדגש על אוורור, למידה בחוץ כאשר מתאפשר, 'מגן חינוך', והפעלת 'כיתה ירוקה' רק בנסיבות אשר יוכיחו עצמן כמונעות רוב גדול של מקרי ההדבקה בפיילוט".
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>