חדשות בריאות
אחרי המתקפה של בנט: ד"ר אלרעי פרייס מגיבה
ראש שירותי בריאות הציבור, ד"ר שרון אלרעי פרייס, אמרה בדיון בוועדת החוקה כי "לא הממשלה היא שהחליטה לגבי התו הירוק והצורך בבוסטר, אלו נתונים אפידמיולוגיים". על מתקפתו של ראש הממשלה בנט: "האמירה של הוועדה על המקצועיות והתמיכה במשרד הבריאות חשובה מאוד"
- גבי שניידר
- פורסם כ"ג תשרי התשפ"ב |עודכן
בנט (צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90)
ד"ר שרון אלרעי פרייס, ראש שירותי בריאות הציבור, התייחסה היום (רביעי) לראשונה למתקפתו של ראש הממשלה נפתלי בנט על הגורמים המקצועיים במשרד הבריאות.
בדיון בוועדת החוקה של הכנסת אמרה אלרעי פרייס: "האמירה של הוועדה על המקצועיות והתמיכה במשרד הבריאות חשובה מאוד. אנשים במשרד הבריאות עובדים במקצועיות ובמסירות. כשוועדה בכנסת אומרת שאין ערעור על המקצועיות ועל המסירות של האנשים, בין אם מסכימים להמלצות או לא – זו אמירה מאוד חשובה".
אלרעי פרייס הוסיפה, כי "לא הממשלה היא שהחליטה לגבי התו הירוק והצורך בבוסטר, אלו נתונים אפידמיולוגיים שמראים שהמוגנות הולכת ודועכת. אנחנו בודקים עד כמה אדם מחוסן עם שתי מנות חיסון שעבר תוקפן מדביק, והנתונים מראים שהוא מדביק ככל שעובר הזמן. כך שזו לא החלטת ממשלה להחליט מי מחוסן או לא, זו פשוט החלטה אפידמיולוגית".
חברי כנסת הביעו בדיון את תמיכתם בד"ר אלרעי פרייס. חבר הכנסת אורי מקלב (יהדות התורה) אמר: "אני מבקש לחזק אתכם מול דברי ראש הממשלה נגדכם. גם אם יש ביקורת, ודאי לא מוצדק לעשות שיימינג כזה כמו שנעשה לכם. מידת הפגיעה שלכם הייתה גדולה, וגם לנבחרים יש מילה לחזק אתכם".
בדיון מקביל, שנערך בוועדת הכספים, מתח חבר הכנסת אחמד טיבי (הרשימה המשותפת) ביקורת על נאומו של בנט: "ההתקפה של ראש הממשלה על פקידי מערכת הבריאות הייתה טעות. דבר לא ממלכתי, לא מקצועי, לא במקום. במיוחד לא לתקוף בפורום בינלאומי. מה מעניין את ראש ממשלת ניקרגואה מה חושב נפתלי בנט על שרון אלרעי פרייס?".
מוקדם יותר היום, הגיב פרויקטור הקורונה, פרופ' סלמאן זרקא, על דבריו של בנט באו"ם נגד בכירי משרד הבריאות: "הופתעתי", אמר בריאיון לאולפן ynet. "חשבתי שראש הממשלה יעביר את המסר האמיתי ויגיד 'בואו תלמדו מהמנהיגות הישראלית שמתבססת על אנשי המקצוע המצוינים, על הרופאים ועל החוקרים שמובילים את המענה למגפה הזאת בכל העולם".
בתשובה לשאלה האם מדובר ב"מסר משתיק" ששיגר בנט לעבר הדרג המקצועי, ענה זרקא: "אני לא יודע לפרשן פוליטיקאים ובטח לא את ראש הממשלה. אני חושב שאנחנו מייחסים לנושא הזה חשיבות יתר, כי מה שקובע ביום יום זה עבודה משותפת שכן קורית. לגיטימי שיש דעות שונות, לגיטימי שיש עוד מומחים שמביעים עמדה נוספת, הכול לגיטימי. צריך להכיר שהאחריות אכן נמצאת אצל ראש הממשלה או אצל הקבינט, אבל יש גם אחריות מקצועית שנמצאת אצל אנשי המקצוע. זה חלק מהתפקיד שלנו, מהחובה שלנו. חובתנו להמשיך ולהביע את הדעה המקצועית בצורה מאוד ברורה, נתמכת נתונים, ולהציג אותה לדרג הפוליטי שיש לו את החובה לקבל את ההחלטות שלו".
זרקא התייחס לאמירה של בנט, בתדרוך לתקשורת לאחר נאומו, לפיה מומחי הבריאות "גמגמו" כאשר שאל אותם "למה צריך לסגור הופעה של שלמה ארצי בגלל מגזר כזה או אחר": "האמת, אני לא זוכר שגמגמתי, בדרך כלל אין לי תהליך כזה. יש אנשים שכן, יש להם בעיית גמגום וזה בסדר, כל אחד והבעיות שלו, אבל גמגום תוכן אני לא מכיר. אני חושב שגם ראש הממשלה מכיר והוא כתב על זה גם ספר, כל העולם כבר מכיר שנה וחצי את נושא ההתקהלות. ככל שאנחנו קרובים אחד לשני, סכנת העברת המחלה גדולה יותר. זה חוק טבע, והוא נכון דרך אגב לכל המחלות הזיהומיות כך שאין בזה משהו חדש".
כזכור, בנאומו שלשום באו"ם התייחס בנט למתיחות עם בכירי משרד הבריאות על רקע המלצותיהם להגבלת התקהלויות במסגרת המאבק בקורונה: "ניהול מדינה בעת מגפה זה לא רק עניין של בריאות. זה עניין של איזון עדין בין כל היבטי החיים שמושפעים מהקורונה, במיוחד תעסוקה וחינוך. נקודת מבטם של הרופאים חשובה, אך הם לא יכולים להוביל את המאמץ הלאומי. האדם היחיד שיש לו נקודת תצפית טובה על הדבר הזה הוא המנהיג הלאומי של כל מדינה".
לאחר הנאום העניק בנט תדרוך לתקשורת, בו החריף את מתקפתו על הגורמים המקצועיים במשרד הבריאות: "עם כל הכבוד לקבינט המומחים ולמומחים לרפואה – חלקם לא רואים את התמונה המלאה, חלקם התנגדו לבוסטר בזמן אמת", אמר. "אני לא מקבל את הגישה של 'למי אכפת' לגבי הכסף והפרנסה. המומחים הרפואיים הם אינפוט חשוב, אבל לא בלעדי. הם לא יקבלו את ההחלטות במישור הלאומי, אלא אנחנו".