חדשות בארץ
אמסלם לבג"ץ: לפתוח בחקירה נגד אביר קארה
חבר הכנסת דוד אמסלם עתר לבג"ץ נגד היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, בדרישה שיורה לו לפתוח בחקירה בפרשת ההצבעה הכפולה של חבר הכנסת אביר קארה ולהעמידו לדין: "מחדלו של המשיב נראה בעיני העותר ובעיני הציבור כמונע משיקולים זרים ופסולים"
- גבי שניידר
- פורסם ד' כסלו התשפ"ב |עודכן
אמסלם (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
חבר הכנסת דוד אמסלם (הליכוד) עתר הבוקר (ראשון) לבג"ץ נגד היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, בדרישה שיורה לו לפתוח בחקירה בפרשת ההצבעה הכפולה של חבר הכנסת אביר קארה מימינה ולהעמידו לדין.
בעתירתו ביקש אמסלם מבית המשפט להוציא צו על תנאי, המורה למנדלבליט להתייצב וליתן טעם מדוע לא יורה לאלתר על פתיחת חקירה והעמדה לדין של חבר הכנסת קארה בגין עבירה של זיוף בכוונה לקבל דבר במרמה בנסיבות מחמירות ובעבירה של מרמה והפרת אמונים, וזאת בשל מעשה של הצבעה במקומה של חברת כנסת אחרת בנוסף להצבעתו הוא. אמסלם אף ביקש, כי לאחר מכן יינתן צו שיהפוך את הצו על תנאי למוחלט.
"מטרת העתירה להביא את המשיב לפעול כפי חובתו ועל פי סמכותו כדי לחקור ולהעמיד לדין את חבר הכנסת אביר קארה בגין עבירות חמורות שעבר במעשה אקטיבי", הסביר אמסלם. בעתירה נמתחה ביקורת חריפה על מנדלבליט: "מחדלו של המשיב מלפעול כחובתו ועל פי סמכותו ותפקידו והימנעותו או התעכבותו מלהורות על פתיחת חקירה והגשת כתב אישום כנגד חבר הכנסת אביר קארה מביאים לפגיעה חמורה בשלטון החוק, בעקרון השיוויון, באמון הציבור בשלטון, באמון הציבור ברשות המחוקקת, ברשות המבצעת ובמערכת אכיפת החוק ובמערכת המשפטית".
"מחדלו של המשיב נראה בעיני העותר ובעיני הציבור כמונע משיקולים זרים ופסולים", הוסיף אמסלם. "העתירה באה, בין היתר, למנוע מהמשיב לשקול שיקולים זרים לרבות התערבות בעניינים פוליטיים, ולחייבו לפעול לאכיפה שיוויונית, יעילה והוגנת של הדין".
כזכור, בתחילת יולי פרצה במליאת הכנסת מהומה, לאחר שבמהלך הצבעה על אחד מסעיפי חוק החל"ת הצביע קארה פעמיים – הן במחשב שלו, והן במחשב של יו"ר הקואליציה עידית סילמן. יו"ר הכנסת מיקי לוי הודיע על החלטתו לקיים הצבעה מחודשת על הסעיף בו הצביע פעמיים: "הנושא נבדק", אמר. "הייתה הצבעה, על פי ההצהרה של ח"כ קארה הצבעה אחת בשוגג מה עוד שמיד עם ההצבעה הוא הרים את ידו והודיע שהוא הצביע בשוגג". באופוזיציה לא הסתפקו בכך, ותבעו לפתוח בחקירה פלילית נגד קארה.
אירוע דומה של הצבעה כפולה בכנסת התרחש בשנת 2003. בעקבות התקרית החליט היועץ המשפטי לממשלה דאז אליקים רובינשטיין להגיש כתבי אישום נגד חברי הכנסת יחיאל חזן ומיכאל גורולובסקי בעבירות של זיוף, מרמה והפרת אמונים. גורולובסקי הורשע על פי הודאתו בעבירה של הפרת אמונים, ונגזרו עליו ארבעה חודשי מאסר, מתוכם שניים לריצוי בפועל ושניים בעבודות שירות. חזן הורשע בעבירות של זיוף בכוונה לקבל דבר במרמה בנסיבות מחמירות ובהפרת אמונים. הוא נידון לארבעה חודשי מאסר לריצוי בעבודות שירות.