חדשות בארץ
מחפשים עבודה? החוק שיעודד יציאה לשוק העבודה – אושר
בשיתוף פעולה של הקואליציה והאופוזיציה, אושר חוק הרחבת דמי האבטלה ליוצאים להכשרות מקצועיות
- נעמה גרין
- פורסם ל' אדר א' התשפ"ב |עודכן
(צילום: shutterstock)
מליאת הכנסת אישרה הלילה (חמישי) בקריאה שניה ושלישית את הצעת החוק שתרחיב את דמי האבטלה למי שיבחר לצאת להכשרות מקצועיות וכהוראה קבועה בחוק.
מדובר בחוק שמעודד יציאה לשוק העבודה, ומעתה, מובטלים שיצאו להכשרה מקצועית בתקופת האבטלה יקבלו מעתה 100% דמי אבטלה בתקופת ההכשרה, במקום 70% כפי שהיה עד היום. החוק מתקן את החוק הישן שצמצם דרמטית את דמי האבטלה למשתתפי הכשרה מקצועית ב-30%, ובכך היווה תמריץ שלילי להרשמה להכשרה מקצועית ויציאה לשוק העבודה.
ח"כ אפרת רייטן, יו"ר ועדת העבודה והרווחה, מסרה עם אישור החק: "הצלחנו לשנות! שמחה להודיע שמשרד האוצר השתכנע שקיזוז דמי האבטלה ב-30% למי שעובר הכשרה מקצועית הוא עוול. ולא רק שהצלחנו לבטל את הקיזוז, אלא שהצלחנו להפוך את הוראת השעה - להוראה קבועה בחוק. החוק מבטא את התפיסה שלי שיש להשקיע בהכשרות המקצועיות, ולאפשר קיום בכבוד ואמצעי להתקדם בחיים"
ח"כ אתי עטיה מהליכוד, שהייתה שותפה לקידום החוק ודאגה לנושא מתחילת משבר הקורונה, בירכה על אישור החוק: "מלכתחילה הרצון היה שיינתן סיוע בדמי אבטלה מלאים ללא קיזוז למשתתפים בהכשרות מקצועיות באופן קבוע והדבר יהיה מעוגן בחוק ולא כהוראת שעה זמנית. מטרתנו להיטיב עם האזרחים שמשתתפים בהכשרות מקצועיות כדי להשתלב בשוק התעסוקה ולהוביל לעלייה של הפריון במשק"
ח"כ איתן גינזבורג, מיוזמי הצעת החוק, מסר: "המצב הקודם היה בלתי הגיוני. במקום לעודד מובטלים לעבור הכשרה מקצועית ולהשתלב בשוק העבודה, אילצו אותם לוותר על 30 אחוזים מדמי האבטלה שמגיעים להם בתקופה בה הם אינם מועסקים. תיקנו הלילה עוול שנמשך יותר מדי שנים - החוק שהעברנו יעודד אנשים להירשם להכשרה ובכך להיכנס חזרה לתוך מעגל העבודה. זהו חוק חשוב בייחוד עכשיו, כשהמצוקה הכלכלית גוברת, וכאשר הרבה מאוד אנשים שאיבדו את עבודתם בקורונה עדיין מחפשים את דרכם בחזרה לשוק העבודה".
עו"ד טלי ניר, מנכ"לית עמותת 121, אמרה: "סוף-סוף, אחרי 20 שנה, בוטל העיוות הפוגעני בחוק שגרם לכך שמובטלים לא יכלו להרשות לעצמם להשתתף בהכשרות ובהסבות מקצועיות. הממשלה והכנסת נענו לבקשתנו ונתנו אור ירוק למובטלים לצאת לקורסים, ואנו מקווים שכעת ייעשה הצעד הנוסף ותושלם הרפורמה הנדרשת במערך ההכשרות המקצועיות. מערך זה חייב להיות מותאם לעולם העבודה החדש, ולאפשר לגופי הכשרה ולמעסיקים להוביל את הגדרת הצרכים ותכני הלימוד, כדי להבטיח הכשרות איכותיות ורלוונטיות למשק".
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>