"אבל מה יגידו": 6 מחשבות נפוצות שמגבילות אותנו בחיים
פיתוח האישיות
"אבל מה יגידו": 6 מחשבות נפוצות שמגבילות אותנו בחיים
מחשבות שליליות לא מגיעות ככה סתם. אנו מאכילים אותן יומם ולילה, והגיע הזמן לטפל בהן כמו שצריך. אילו מחשבות מגבילות אותנו בתפקוד היומיומי, ואיך ניתן להיחלץ מהן? רמז: מחשבה מחליפה מחשבה
בכוחם של מחשבות שליליות להגשים את עצמן, ולתת לנו תחושה של חוסר אונים, תסכול, ייאוש וחוסר ביטחון עצמי. אבל יש גם בשורה טובה – אפשר לצאת מזה, ולעצור את המחשבה לפני שתיהפך למציאות.
המחשבות שמונעות מאיתנו להתקדם בחיים
1. "אני לא מסוגל/ת" – האם אתם מכירים ביכולות המוגבלות שלכם או שמא אתם במסע שכנוע עצמי, מדברים ככה מתוך חוסר אונים וייאוש?
לרוב משפטים כעין אלה נובעים מתוך פחד, ולא מתוך היכרות עובדתית עם המציאות. אל תניחו למחשבה זו להגביל אתכם.
2. "מה יגידו" – כולנו מעוניינים למצוא חן בעיני משפחה וחברים, אך מה המחיר שאנו משלמים על כך? אם מדובר במחשבה מטרידה שתופסת את עיקר יומכם – דעו כי מדובר במגבלה שחוסמת מכם לעשות את השיקול הנכון. החליפו את המחשבה בהחלטה, זה יעזור לכם לעצור את הגלגל המחשבתי.
הרב זמיר כהן - רוצים להתחזק בעבודת השם, אבל חוששים ממה שיגידו?
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
3. "אף פעם" – מחשבה שלילית זו מעוררת ספק שאי פעם מטרותינו בחיים יתגשמו, ומדכאת את השאיפות שלנו לעתיד טוב יותר. נסו לשנות את כיוון החשיבה, ותגלו כי לעיתים משפט זה אינו תואם את המציאות האמיתית.
(צילום: shutterstock)
4. "אסור לי" – האומנם? מי קבע – אתם או הסביבה?
ייתכן שאתם ממהרים לחרוץ את דינכם מתוך מבוכה, אי נעימות, לא נעים לכם לעשות את המעשה. חשבו – האם אין כאן הגזמה שחרגה מהמציאות? אל תחליטו סופית בלי לשים קודם סימן שאלה, אולי זה יגרום לכם להטיל ספק במשפט זה.
הרב יצחק פנגר עם השראה יומית: איך מתמודדים עם מחשבות מטרידות?
תגובות