חדשות בעולם
סוף עידן הקרח? כמות הקרח באנטארקטיקה הגיעה לשפל
כמות הקרח ביבשת הקרה בעולם הגיעה לשפל חסר תקדים ומדענים חוששים כי שינויי האקלים יגרמו לקרח להיעלם לתמיד. האם זו תחילת הסוף?
- הידברות
- פורסם ב' אדר התשפ"ג |עודכן
פינגווינים באנטארקטיקה. pixabay
אנטארקטיקה היא היבשת בה נמצא הקוטב הדרומי והיא נחשבת למקום הקר ביותר על פני כדור הארץ משום שרובה מכוסה קרח לאורך כל ימות השנה. עם זאת, כמות הקרח ביבשת הגיעה לשפל חסר תקדים בפעם השנייה בתוך שנתיים, ומדענים רבים מודאגים שהירידות הדרמטיות הן סימן לכך שמשבר האקלים העולמי עשוי להשפיע על הקוטב הדרומי בצורה דרמטית.
משבר האקלים מתייחס לשינוי האקלים והתחממות כדור הארץ, שהשפעתו תגרום להסלמה במקרים של מזג אוויר קיצוני כבר בעתיד הקרוב. מומחה אקלים מאוניברסיטת קולורדו התייחס למשבר ולהשפעתו על היבשת הקרה בעולם: "המגמה באנטארקטיקה נמצאת במגמת ירידה תלולה מאוד מ-2016".
על פי מרכז הנתונים הלאומי של אנטארקטיקה, הקרח ביבשת ירד ל-1.91 מיליון קמ"ר. הנתון הנוכחי שבר את השיא הקודם של 1.92 מיליון קמ"ר, שנקבע בפברואר בשנה שעברה. הנתונים הללו הפכו את השנתיים האחרונות לפעם היחידה בה כמות הקרח ירדה מתחת לשני מיליון קמ"ר מאז שהחלו לוויינים לנטר אותו ב-1978.
מומחה אקלים נוסף מגרמניה העלה את החשש כי "השאלה היא האם שינויי האקלים הגיעו לאנטארקטיקה? האם זו תחילת הסוף? האם הקרח ייעלם לתמיד בשנים הקרובות בקיץ?".