חדשות בריאות
מחקר מפתיע: האם הקורונה השפיעה על הבריאות הנפשית שלנו?
איך אתם מרגישים אחרי הקורונה? מחקר חדש בדק עד כמה הקורונה השפיעה על הבריאות והיציבות הנפשית שלנו. התוצאות מפתיעות
- מוריה חן
- פורסם י"ט אדר התשפ"ג |עודכן
(צילום: shutterstock)
במבט לאחור: מחקר חדש בדק עד כמה הקורונה השפיעה על הבריאות והיציבות הנפשית שלנו.
כעת, כשהקורונה מאחורינו, צוות חוקרים בדק את ההשפעה ארוכת הטווח של המגפה על בריאותינו הנפשית.
המחקר, שהתמקד בעיקר במבוגרים במדינות בעלות הכנסה בינונית וגבוהה, בוצע על ידי חוקרים מאוניברסיטת מקגיל בקנדה ופורסם לאחרונה במגזין The Guardian הבריטי. תוצאותיו הראו כי הקורונה לא הזיקה לבריאות הנפשית שכן לא נצפתה עלייה בדיווחים על תחלואה נפשית.
"קשה לי לנשום": עודד הרוש פגש חולי פוסט קורונה בשיתופים כואבים. צפו
באופן מפתיע, נמצא כי לא רק שלא ניכר נזק נפשי ארוך טווח בעקבות הקורונה, אלא אף המגיפה סייעה ללכד את הציבור סביב "אויב משותף", ובכך תרמה ללכידות חברתית, זאת בניגוד לחשש מהשלכות מגבלות הסגר והריחוק החברתי שפעלו באותם ימים.
לדברי ברט טומבס, פרופ' לפסיכיאטריה באוניברסיטת מקגיל: "הסיפור של השפעות הקורונה על בריאות הנפש הפך לחלק מנרטיב ציבורי כללי, אך הוא לא בהכרח מבוסס מחקרית. הטענות על כך שבריאותם הנפשית של רוב האנשים הידרדרה באופן משמעותי במהלך המגפה, התבססה בעיקר על מחקרים פרטניים שבחנו מצב מסוים, במקום מסוים, בזמן מסוים; אך הם לרוב לא כללו השוואה ארוכת טווח".
יחד עם תוצאות המחקר, החוקרים מודעים להחמרה בתסמיני חרדה, דיכאון ושאר תופעות נפשיות, אך הם לטענתם אין לייחס אותן לקורונה אלא לכך ש"נשים היו צריכות לדאוג לבני משפחתן, במקביל ללחץ הנפשי גדול שבו היו נתונות".
קחו חלק בבניית מקווה טהרה לנשים יהודיות במדינת אויב וקבלו חנוכיה יוקרתית שתאיר את ביתכם!