הלימוד היומי
הלימוד היומי: כיצד מבטלים את החמץ, ואיך זוכים לרוח הקודש? (יום רביעי, ז’ בניסן)
גם אם אתם עסוקים ואין לכם זמן, אל תחמיצו את הלימוד היומי. שתפו משפחה וחברים
- הידברות
- פורסם ז' ניסן התשפ"ג |עודכן
הציטוט היומי
"אדריכלו של היקום לעולם אינו חוזר על עצמו.
כל יום הוא בריאה חדשה לגמרי".
(רבי נחמן מברסלב).
2 הלכות ביום מתוך 'בהלכה ובאגדה', עפ"י פסקי מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל
מהו ביטול חמץ?
אחר גמר הבדיקה צריך לבטל את החמץ, שמא נותר עדיין ברשותו חמץ שלא ראה אותו. וביטול, היינו לגלות דעתו שאינו מחשיבו לכלום, והריהו כעפר הארץ, וחייב להבין באמירת הביטול שכוונתו כן, אבל אם חושב שאומר איזו תחנה או בקשה, לא יצא ידי חובת הביטול, וצריך לחזור ולאמרו בשפה המובנת לו.
גם מי שבדק החמץ ב-י"ד בניסן, וביטלו אחר כך באמירת "כל חמירא דאיכא ברשותי דחזיתיה ודלא חזיתיה", אסור לו מדברי סופרים להשאיר חמץ בעין ברשותו בימי הפסח, ואפילו חמץ על ידי תערובת אסור להשאירו ברשותו, אלא ימכרנו לגוי כהלכה או יבערנו לגמרי. אם נשאר החמץ ברשותו ולא מכרו לגוי הרי הוא אסור בהנאה.
מהו נוסח הביטול?
נוסח ביטול החמץ שאומר בלילה: "כָּל חֲמִירָא דְאִיכָּא בִּרְשׁוּתִי, דְּלָא חֲזִתֵּיהּ וּדְלָא בִּעַרְתֵּיהּ, לִבְטִיל וְלֶהֱוֵי כְּעַפְרָא דְאַרְעָא". ואם אינו מבין שפת ארמית, יאמר בלשון הקודש: "כָּל חָמֵץ וּשְׂאוֹר שֶׁיֶּשְׁנוֹ בִּרְשׁוּתִי, שֶׁלֹּא רְאִיתִיו וְשֶׁלֹּא בִּעַרְתִּיו, יִתְבַּטֵּל וְיִהְיֶה כַּעֲפַר הָאָרֶץ". יאמר את נוסח הביטול שלוש פעמים ליתר חיזוק, ונכון שבפעם השלישית יוסיף ויאמר: לִבְטִיל וְלֶהֱוֵי "הֶפְקֵר" כְּעַפְרָא דְאַרְעָא.
יש לשים לב: בגמר הבדיקה יתן את החמץ הנותר לארוחת הערב והבוקר בפינה מיוחדת שלא יתפזר, ובפרט ישגיחו על הילדים הקטנים שלא יטיילו בעת אכילתם.
חיזוק לנשמה
הרב אליהו עמר - איך זוכים לרוח הקודש?
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>