בריאות ותזונה
רופא אמריקאי מציע: הכינו שייק פירות למניעת קטרקט
מדובר במחלת עיניים שפוגעת במיליונים מדי שנה. היא גורמת לאטימות עדשת העין ועלולה להוביל לעיוורון. האם יש דרך למנוע קטרקט? בשורה חדשה וטעימה
- אורית גרוסקוט
- פורסם כ"ד אייר התשפ"ג |עודכן
(צילום: shutterstock)
מי שסובל מקטרקט יודע שמדובר במחלה מאוד לא נעימה, שמכבידה על הראיה ועלולה אף להוביל לעיוורון. בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מפתחים קטרקט ככל שהם מתבגרים. בחסדי השם ישנם טיפולים למחלה, אך הם אינם חפים מתופעות לוואי לא נעימות. בדיוק בגלל זה ניסה הרופא האמריקאי ד"ר אריק ברג לגלות את הסיבות להיווצרות המחלה, ולהציע אופציה חלופית לטיפול ומניעה.
מהו קטרקט?
קטרקט הוא בעצם בעיה בעדשת העין – עם התקדמות המחלה הראיה מתערפלת, שכן העדשה הופכת אטומה וקשה לראות דרכה.
אחד הגורמים העיקריים לקטרקט, לפי ד"ר ברג, הוא גליקציה – שילוב של סוכר עם חלבון, או סוכר עם שומן. ככל שהגליקציה מתרחשת יותר בעדשת העין, כך עלול האדם לחוות יותר בעיות עיניים. סיבות נוספות לקטרקט הן: הזדקנות, שימוש כרוני בסטרואידים, לחץ כרוני, שתיית אלכוהול מוגברת, עישון, חשיפה למיקרוגלים, אכילת מזון מהיר בתדירות גדולה, חשיפה לכימיקלים מסוימים, חמצון ותזונה עתירת סוכר.
(צילום: shutterstock)
העיניים מושפעות מאוד מרמות הסוכר בדם. רמת סוכר גבוהה בדם, יוצרת מתח חמצוני רב ברקמות שונות, כולל העיניים. אמנם הגוף שלנו מייצר נוגדי חמצון, אבל ככל שאדם מתבגר – גופו עשוי לייצר פחות נוגדי חמצון, בפרט אם התזונה שלו לא מיטבית. ד"ר ברג ממליץ על תזונה בריאה לכלל מטופליו, ומונה את התרופות הטבעיות הטובות ביותר לקטרקט, לפי טענתו: שיטת תזונה שנקראת "צום לסירוגין", אכילת ירקות ממשפחת המצליבים, חלמונים (מביצי חופש), סלניום, ויטמין C, ויטמין E, אבץ, NAC, ויטמין B1 וויטמין B2.
(צילום: shutterstock)
על מנת להתמודד עם בעיית נוגדי החמצון בגיל מבוגר (ובכל גיל) ממליץ ד"ר ברג לצרוך פירות וירקות שעשירים בקרוטנואידים ואנתוציאנינים, ומציע את השייק הבא:
• 1 כוס פירות יער
• 1 כוס קפיר (משקה יוגורט מיוחד שניתן לקנות בחנויות מתמחות, או להכין לבד מחלב ומתמצית קנויה)
יש לערבב את שני המרכיבים ולדלל במים במידת הצורך. לצרוך פעם ביום. יחד עם תרופה זו, מדגיש ברג, חשוב שהתזונה תהיה דלת סוכר וחלב.
מובן שאין לראות בכך המלצה גורפת לכל חולי הקטרקט באשר הם, וחשוב מאוד להתייעץ עם רופא לפני כל שינוי תזונתי או נטילת תוסף.
כתבה זו היא לשם מסירת מידע בלבד, ואין לראות בה תחליף לייעוץ רפואי.