חם ברשת
אילנית לוי העלתה תמונה של בתה - ועברה שיימינג
תמונה שהעלתה אתמול מגישת הטלוויזיה אילנית לוי, הצליחה להכעיס אמא אחת, שהתבטאה ואמרה כי היא 'מזועזעת'. על מה כל המהומה?
- שירה דאבוש (כהן)
- פורסם כ"ו סיון התשפ"ג |עודכן
תמונה שהעלתה אתמול (רביעי) מגישת הטלוויזיה אילנית לוי - הצליחה לעורר סערה גדולה ברשת.
בתמונה תועדה בתה הפעוטה אריאה כשהיא אוכלת מעדן על מגלשה, כשמתחת לתמונה הכיתוב: 'קרם, אין לי מה לומר יותר, באמת".
לכאורה תמונה פשוטה ותמימה של ילדה שאוכלת מעדן בפארק השעשועים, אז מדוע הרשת גועשת סביב זה?את ה'אש' התחילה אם לילדה שסובלת מאלרגיה לחלב. "בתור אמא לילד שאלרגי לחלב, אני מזועזעת ממנה", כתבה האם, וכמו פטריות אחר הגשם החלו לצוץ להן תגובות נוספות שתקפו את לוי ואמרו כי לא למדה את השיעור מהפעם הקודמת שבה העירו לה על מעשה דומה.
במקרה הקודם, לוי התנצלה על פרסום התמונה ואמרה כי לא הייתה לה מודעות לכך שהיא פוגעת במישהו על ידי זה.
***
עד כמה אנחנו באמת מודעים לנושא של אלרגיות לחלב, ומה צריך להשתנות כדי שנגביר את המודעות לכך?
האלרגיה למזון שהייתה המוכרת ביותר עד לפני כמה שנים הייתה רגישות לבוטנים, אולם מחקר שנעשה בשנת 2018 מצא כי אלרגיה לחלב היא שכיחה יותר מאלרגיה לבוטנים, רק שברוב המקרים - האבחון מאחר להגיע.
או שההורים לא בדקו ולא הופנו לבדיקה כלל, או שמסיבות אחרות, הרופאים לא הצליחו לאבחן את האלרגיה כראוי.
מהי אלרגיה לחלב?
קודם כל חשוב לדעת שאלרגיה לחלב ואי סבילות ללקטוז - הם שני דברים שונים. ילדים שמאובחנים עם אלרגיה לחלב סובלים לרוב מבעיות במערכת העיכול כדוגמת כאבי בטן, נפיחות וגזים אך התסמינים הקשים יותר יכולים לבוא לידי ביטוי בפריחות מגרדות על העור, קשיי נשימה ולעתים אף סכנת חיים של ממש.
ד"ר כריסטופר וורן, רופא אמריקני שפרסם מספר מחקרים בנושא הרגישות לחלב, אמר כי "רק אחוז אחד מהילדים בארה"ב שסובלים מאלרגיה לחלב - מאובחנים, למרות שאלרגיה לחלב שכיחה הרבה יותר ממה שחשבנו".
פרופ' נוסף מצוות המחקר שלו, רוצ'י גופטה שמו, אמר כי "הציבור הרחב מוכרח להיות מודע ולהגביר את המודעות לאלרגיות לחלב - כי מודעות נכונה, תוביל לאבחון נכון. אלרגיה למזון מכל סוג שהוא משפיעה דרמטית על חייו של הסובל וגם על איכות החיים שלו ושל משפחתו. החלב הוא מרכיב תזונה חשוב, אך אצל הסובלים מאלרגיה הוא עלול לסכן חיים".
בכדי שמשהו ישתנה באמת, מסבירים מומחים, לא מספיק להעלות את המודעות באמצעות כתבות, אלא חשוב שהרשויות יפעלו בנדון ויפרסמו בשלטים גדולים ונראים לעין את הנושא - במיוחד בפארקים ציבוריים שיש בהם כניסה לאוכלוסייה מעורבת, וילדים אלרגניים יכולים לסבול מכך.
מה אתם חושבים על מה שקרה? שתפו אותנו בתגובות.
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>