הלימוד היומי
הלימוד היומי: מהו מנהג הכפרות, ועל אילו עבירות יום הכיפורים אינו מכפר? (יום חמישי, ו' בתשרי)
הקדישו דקות ללימוד יומי למרות כל העומס ושתפו את המשפחה והחברים
- הידברות
- פורסם ו' תשרי התשפ"ד |עודכן
הציטוט היומי
"ותיכף בהעלות אדם זאת על לבו, תיכף מרגשת זאת שורש נשמתו בשמים,
כי אין לך מעשה והרהור טוב אשר פרח יפרח תיכף מלמעלה כמו ההרהור תשובה כי בשמים חשוב יותר מכל, כי כל העולמות משתוקקות אל זה".
('טהרת הקודש' חלק א, מאמר הרהור תשובה).
2 הלכות ביום מתוך 'בהלכה ובאגדה', עפ"י פסקי מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל
מהו מנהג הכפרות?
המנהג בכל תפוצות ישראל לעשות "כפרות" בערב יום הכיפורים, לשחוט תרנגול לכל אחד מבני הבית, ומנהג זה יסודתו בהררי קודש עוד מימות הגאונים.
מסבב הכפרות סביב ראשו, ואומר: "זה חליפתי, זה תמורתי, זה כפרתי", וכשעושה כפרה לאדם אחר אומר: "זה חליפתך תמורתך, כפרתך". וצריך האדם להרהר בתשובה בעת עשיית הכפרות, ויחשוב בלבו שכל הנעשה בעוף היה ראוי להיעשות בו, ועל ידי שהוא שב בתשובה, השם יתברך מוחל לו.
יש נוהגים לעשות את הכפרות בכסף, ולוקח מחיר של עוף ומסובב את הכסף מעל הראש, ואומר: "זה הכסף ילך לצדקה, ופלוני יכנס לחיים טובים ולשלום".
על אילו עבירות יום הכיפורים אינו מכפר?
תשובה ויום הכיפורים מכפרים על עבירות שבין אדם למקום, אבל על עבירות שבין אדם לחברו, כגון המכה בחברו או המקלל את חברו או גוזלו, אינו נמחל לעולם, עד שיתן לחברו מה שחייב לו, ויפייסהו. ואפילו אם חבירו לא ידע מהגניבה שגנב מאתו, צריך שיחזיר לו הגניבה, וגם לפייסו.
וגם אם הקניט את חברו בדיבור, צריך לפייסו עד שימחל לו. וכל שכן אם הכלימו והלבין פניו ברבים, שהוא נחשב כשופך דמים, ולא יקרא לו בשם שהוא בוש ממנו.
וכן החובל בחברו או המזיק ממונו של חברו, אף על פי ששילם לו מה שהוא חייב לו, אין מתכפר לו עד שיתוודה וישוב שלא לעשות כך לעולם.
חיזוק לנשמה
הרב יגאל כהן – מהי הדרך הנכונה לחזור בתשובה בימים אלו? צפו
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>