חדשות בארץ
יוזמה משותפת לח"כים מהליכוד ויש עתיד: פינוי מרצון של ערביי עזה למדינות העולם
חברי הכנסת דני דנון ורם בן ברק מציעים לגבש תוכנית שתאפשר מעבר מסיבי של פליטים מעזה למדינות שיסכימו לקלוט אותם: "הזדמנות למדינות העולם להתייצב כתף אל כתף ולהפגין חמלה ומחויבות לפתרון בר-קיימא, שיסייע ליציבות המזרח התיכון כולו"
- הידברות
- פורסם א' כסלו התשפ"ד
(צילומים: נועם ריבקין פנטון, אוליבייה פיטוסי / פלאש 90)
חברי הכנסת דני דנון (הליכוד) ורם בן ברק (יש עתיד), חברי ועדת חוץ וביטחון, פרסמו היום (שלישי) מאמר בעיתון האמריקני "וול סטריט ג'ורנל", בו הם קוראים לגיבוש תוכנית שתאפשר מעבר מסיבי של פליטים מרצועת עזה אל מדינות שיסכימו לקלוט מספר מוסכם של פליטים.
"חמאס הפך את עזה לבסיס הטרור הגדול בעולם ואת תושבי הרצועה הפך לשכפ"ץ אנושי ובני ערובה, תוך שהוא משתמש בבתי ספר, מתקנים של אונר"א, בתי חולים, מסגדים, גני ילדים ובתי קברות כבסיסים לשיגור טילים לעבר ישראל וכאתרים לביסוס תשתיות טרור", נכתב במאמר. "פעילי הטרור של חמאס שודדים באיומים סיוע הומניטרי בינלאומי של האו"ם וארגונים בינלאומיים, כגון: מזון, ציוד רפואי ודלק שאמורים לשמש את האוכלוסייה האזרחית בעזה, ומשאירים את האוכלוסייה הפלסטינית ללא טיפול בעוד הם מנהלים את הקרבות מתוך בונקרים ומחילות מתחת לאדמה".
דנון ובן ברק מתחו במאמר ביקורת על ההחלטה שעברה בעצרת הכללית של האו"ם הקוראת להפסקת אש הומניטרית מיידית: "החלטות האו"ם לא מתמודדות עם המציאות ומתעלמות מכך שארגון הטרור חמאס הוא הבעיה ולא הפתרון, כיוון שהוא מנע, וממשיך למנוע ביתר שאת, את האפשרות ליציבות ותקווה לתושבי הרצועה. משכך, יש חשיבות מכרעת שהקהילה הבינלאומית תתייצב למען תושבי עזה ותבחן רעיונות חדשים, תוך נקיטת פעולות ממשיות שישפרו את המציאות בשטח 'ליום שאחרי'".
על מנת להתמודד עם הבעיה, שני חברי הכנסת הציעו כי בדומה לסכסוכים דומים אחרים בעולם מדינות העולם יקלטו לחיקן משפחות עזתיות החפצות בהגירה ויישוב מחדש בהסכמת הצדדים. לדבריהם, "ניתן לעשות זאת באמצעות מנגנון מובנה, בתיאום בין-מדינתי שייעודו מתן מענה בינלאומי לתושבי עזה. זאת ועוד - על מנת להקל על ההתאקלמות של אותם עזתים, הקהילה הבינלאומית יכולה וצריכה לסייע להם בחבילת סיוע כלכלית נדיבה, כך שכל משפחה עזתית תוכל להיקלט במדינת היעד ביתר קלות ובנוחות".
"ארגונים בינלאומיים יכולים לשחק תפקיד מרכזי בהעברתם של עזתים המעוניינים בכך למדינות המסכימות לקלוט אותם. גם מספר התחלתי קטן יחסית - של 10,000 עזתים לכל מדינה קולטת - יביא להקלה עצומה בסבלה של האוכלוסייה וישפר את המצב בעזה. ישנן 193 מדינות בעולם, רובן, לפחות לפי הצבעותיהן באו"ם, תומכות תמיכה חסרת פשרות בפלסטינים, כך שניתן להניח שלא יתנגדו לסייע לאותם פלסטינים בהם הן תומכות לאורך השנים. כל שדרוש הוא מספר מדינות שייענו לבקשה ויקבלו את העזתים כדי לסייע לאוכלוסייה שתהגר וגם לזו שתבחר להישאר".
"זוהי לא רק חובה מוסרית אלא אף הזדמנות למדינות העולם להתייצב כתף אל כתף ולהפגין חמלה ומחויבות לפתרון בר-קיימא, שיסייע ליציבות המזרח התיכון כולו", סיכמו דנון ובן ברק.
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' בירך על היוזמה להגירה מרצון של ערביי עזה למדינות העולם: "זה הפתרון ההומניטרי הנכון לתושבי עזה ולאזור כולו לאחר 75 שנות פליטות, עוני ומסכנות. מרבית אוכלוסיית עזה היא דור רביעי וחמישי לפליטי 48', שבמקום להיות משוקמים כבר מזמן על בסיס אישי ואנושי, כמו מאות מיליוני פליטים בכל העולם, הוחזקו כבני ערובה בעזה בעוני ובצפיפות והיוו סמל לשאיפת השמדתה של מדינת ישראל וחזרת הפליטים ליפו, חיפה, עכו וטבריה. זו גם הסיבה לשנאה העזה שעל ברכיה גדלה ומתחנכת אוכלוסיית עזה למדינת ישראל וליהודים, שנאה שרק היא יכולה להסביר את אכזריות הטבח הנורא שביצע חמאס-דאע"ש באזרחי ישראל, משל הייתה מדינת ישראל המקור לכל מצוקותיהם, וממילא בהשמדתה נעוץ הפתרון".
"אין לתא שטח קטן כמו רצועת עזה, ללא משאבי טבע ומקורות פרנסה עצמיים, שום סיכוי להתקיים עצמאית, כלכלית ומדינית, בצפיפות גדולה כל כך לאורך זמן. משום כך קליטת הפליטים על ידי מדינות העולם החפצות בטובתם באמת, תוך תמיכה וסיוע כלכלי נדיב של הקהילה הבינלאומית, ובתוכה מדינת ישראל, היא הפתרון היחיד שיביא לקץ הסבל והכאב של יהודים וערבים כאחד".
"מדינת ישראל לא תוכל להשלים עוד עם קיומה של ישות עצמאית בעזה, שנשענת כאמור באופן אינהרנטי על שנאת ישראל ושאיפת השמדתה".