חדשות בארץ
דיווח: כמה מהבתים, המסגדים ובתי המלון בעזה נהרסו במלחמה?
70% מהבתים בעזה נפגעו או נהרסו, אבל מה קרה למרכזי הקניות, למלונות ולתשתיות? תחקיר מקיף מפרסם את המספרים המדויקים
- יצחק איתן
- פורסם י"ט טבת התשפ"ד
(צילום: shutterstock)
70% מהבתים וכ-50% מהבניינים בעזה נפגעו או נהרסו במהלך מלחמת "חרבות ברזל" – כך מדווח בסוף השבוע העיתון וול סטריט ג'ורנל.
לפי הדיווח, בין המבנים ניזוקו גם מלונות, מבני דת, בנייני דירות, מרכזי קניות, מפעלים. בנוסף, חלק מהנזק לתשתיות המים, החשמל, התקשורת והבריאות לא ניתן לתיקון. בהתייחסות למצב שירותי הבריאות ברצועה ולפגיעה בהם נטען כי מרבית בתי החולים מושבתים, ומתוך 36 כאלה רק 8 מקבלים מטופלים. לפי המספרים, יותר משני שליש מבתי הספר בעזה ניזוקו בצורה כזו או אחרת. כמו כן, חוסלו מטעים, חממות ושטחים חקלאיים.
בסוף השבוע פרסמה קבוצת ארגוני סיוע הערכה לפיה תידרש כשנה אחרי המלחמה כדי לפנות את ההריסות ועוד 7-10 שנים כדי לחדש את הבתים. עלות השיקום נאמדת כעת בכ-3.5 מיליארד דולר. בצפון הרצועה נותרו כרגע כ-150-200 אלף עזתים, אך יש עוד שני מיליון עזתים בדרום. התושבים שטרם התפנו דרומה מספרים על כי חלה עלייה משמעותית במחירים. למשל, שק קמח של 50 ק"ג נמכר באלף שקל, כשהמחיר ברפיח הוא 120 שקל.
בהיעדר רכבים, התושבים מתניידים בעגלות רתומות לחמורים ואין כמעט מסחר. בצפון עזה יש תפקוד מינימלי של מערכי החירום, אך הרשויות המקומיות אינן מתפקדות. עוד נמצא, כי הפער בין דרום הרצועה לצפונה משמעותי מבחינת שירותי הבריאות. לבית החולים בצפון אין יכולת לספק מענה רפואי, אך בדרום כן. דובר משרד הבריאות במקומי מסר כי בעזה מנסים "להחיות" את בית החולים שיפא.
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>