בריאות ותזונה

שתיית קפה מועילה לגוף - אבל כמה כוסות מותר לשתות ביום?

קפאין יכול לסייע בשמירה על משקל תקין, אלא שיש הגבלה לכמות כוסות הקפה שתוכלו לשתות ביום. מה נכון לעשו, והאם שתיית קפה יכולה להיות מסוכנת?

(צילום: shutterstock)(צילום: shutterstock)
אא

שמירה על תזונה נכונה ופעילות גופנית מתונה הן השילוב הטוב ביותר לגופנו, אלא שלפי מומחים, יש כלי אחד שמסייע בכך, לא דורש משימות כבדות והוא אפילו טעים - כוס קפה.

כולם יודעים שקפאין עשוי לסייע לשמירה על משקל תקין, אבל השאלה המרכזית שעולה מפעם לפעם היא כמה צריך לשתות בכל יום כדי שהקפה לא יזיק לגוף שלנו?

במגזין אינטרנטי הסבירו מספר דיאטנים מובילים כי 200 עד 400 מ"ג של קפה צריכים להיות הקו המנחה, אלא שזה תלוי במשקל שלכם. בכל מקרה, תצטרכו לשתות בין שתיים לחמש כוסות קפה ביום.

ההמלצה של אותם מומחים עולה בקנה אחד עם מחקר מאוניברסיטת הרווארד. המחקר הוכיח כי ארבע כוסות קפה (ללא חלב או ממתיקים) ליום יכולות להוריד את השומן בגוף בכ-4%.

"קפה מכיל קפאין, שיש לו השפעות תרמוגניות והוא יכול להאיץ את חילוף החומרים, ועוזר לך לשרוף יותר קלוריות", הסבירו. "כמה מחקרים הראו שזה יכול לעזור להפחית את מדד ה-BMI שלנו, את משקל הגוף ואת שומן הגוף. קפה יכול גם לרסן את התיאבון ולהפחית את הרעב. מחקרים מראים ששתיית קפה לפני ארוחה יכולה להפחית את הקלוריות שאתה אוכל בארוחה הבאה, גם אם אתה שותה את הקפה עד ארבע שעות לפני הארוחה. קפה מכיל גם חומצה, אשר הוכחה כמגבירה את שריפת השומנים ועשויה לסייע בהאטת ספיגת הפחמימות".

בנוסף, ישנה אזהרה חשובה לעניין הקפה. "אם אתם מוסיפים שמנת, חלב מלא או סוכר לקפה, תוכלו בקלות לקזז כל אחת מהקלוריות שאתם שורפים מהקפה", הסבירו המומחים. "למעשה, מחקר חדש שפורסם מצא ששתיית כוס קפה ביום יכולה לעזור בירידה במשקל, אבל אם מוסיפים כפית סוכר זה מבטל את התועלת".

קחו חלק בבניית מקווה טהרה לנשים יהודיות במדינת אויב וקבלו חנוכיה יוקרתית שתאיר את ביתכם!

לחצו כאן או חייגו: 073-222-1212

תגיות:בריאותקפה

כתבות שאולי פספסת

הידברות שופס

מסע אל האמת - הרב זמיר כהן

60לרכישה

מוצרים נוספים

מגילת רות אופקי אבות - הרב זמיר כהן

המלך דוד - הרב אליהו עמר

סטרוס נירוסטה זכוכית

מעמד לבקבוק יין

אלי לומד על החגים - שבועות

ספר תורה אשכנזי לילדים

לכל המוצרים

*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה