זוגיות ושלום בית

אשתי מעכבת אותנו ביציאה לאירועים!

בכל פעם שאנחנו יוצאים לאירוע, אשתי מתעכבת וגורמת לנו לאחר, וזה מרגיז אותי. מה אפשר לעשות?

(צילום: shutterstock)(צילום: shutterstock)
אא

ברוב הפעמים, כשאנו יוצאים לאירוע משפחתי, אשתי מתעכבת ביציאה ואנו מאחרים. לא קל להתמודד מול החיסרון הזה, כי רוב הוויכוחים נעים סביבו, ויוצרים עננה שחורה בזוגיות שלנו. מה הפתרון?

חשוב לזכור שאחדות אינה בהכרח אחידות, ואנו לא אמורים להיות תמימי דעים בכל תחום. בסופו של דבר אנו שני אנשים המורכבים מרגשות, מחשבות, רצונות וחוויות השונות לחלוטין זו מזו, וכל אלו יחד מרכיבים את אישיותנו ואת המניעים לפעולותינו. לכן, מטבע הדברים יש סיבה לכל מה שאנו עושים או רוצים, וזה אינו בהכרח זהה לצד השני. ככל שנבין שאנו שונים בדעותינו, כך נוכל להכיל יותר את השונות של השני.

גם אם אנחנו מכירים אחד את השני היטב, כל עוד שאנחנו לא יודעים איזו מחשבה מסתתרת מאחרי כל רצון או עשייה, הרי שהסיכוי שנדע מדוע חושב השני כך, ומה מניע אותו לפעולה מסוימת - הוא כמעט אפסי.

לכן הדרך להתחבר, להכיר ולהבין את מה שבאמת עובר על השני, היא לשוחח ולשאול בכנות ובפשטות: "איך אתה רואה את הדברים?", "מה זה עושה לך?", "מה גורם לך לפעול כך?". שיח פתוח, אמיתי וכן, יסייע לנו להבין את ההתנהגות של בן הזוג, וימנע מתחים, כעסים ופרשנויות מוטעות.

אחרי שאנחנו מבינים שהשוני בינינו הוא לגיטימי, והסיבה שהצד השני פועל בצורה מרגיזה, היא לא מתוך כוונה רעה להרגיז, אלא מתוך טבעיות שונה מהטבעיות שלי. משם הדרך היא קצרה, כדי להבין שבעצם החיסרון של השני מכיל בתוכו יתרון עצום, שיש לנסות לאמץ את היתרון  כל אחד לעצמו.

זאת אומרת: הוויכוח התמידי בין הבעל לאישה, לעניין העמידה בזמנים בזמן היציאה לאירוע משפחתי, שהבעל כבר מוכן ומחכה בפתח הדלת, וטוען: "שוב אנחנו מאחרים?! תמיד אנחנו מגיעים באיחור"! ואילו האישה עדיין מתארגנת ומתעכבת, ומגיבה: "מה אתה דואג?! מעולם לא פספסנו חופה בגלל האיחור שלנו"... וכך הוויכוח יכול להימשך פעם אחר פעם ללא הועיל.

הרי שלאחר שיחה מחברת ומעמיקה שעשו ביניהם, הבינו בני הזוג שהבעל חושש מאד לפגוע בבעל האירוע על שלא יכבד אותו להגיע בזמן, וחשש זה גורם לו למתח וללחץ נפשי. ואילו האישה מרגישה שהלחץ של ההתארגנות משתקת אותה, והדבר שהכי חשוב לה היא השמירה על שלוותה הפנימית.

כך, לאחר תהליך מעמיק ובונה, הבעל יוכל להבין שחסרה לו את השלווה הפנימית שלה, אותה הוא יוכל בעצמו לשאוב מרעייתו את היתרון הזה. ואילו האישה תוכל לאמץ את היתרון מבעלה, שיש חשיבות עליונה לכבד את הזולת (בעל האירוע) ולא לפגוע בו, גם במאמץ של הגעה בזמן.

וכפי שמספרים על רבי לוי יצחק מברדיטשוב, ששהה עם חסידיו ליד בית כנסת, ובסמוך אליהם עמד עגלון לבוש בטלית ותפילין, שתיקן את העגלה שלו תוך כדי התפילה. אמרו החסידים: "איזו חוצפה, בעודו לובש טלית ותפילין הוא מתקן את עגלתו?!". רבי לוי יצחק לעומתם, אימץ את היתרון ואמר: "אפילו בשעה שמתקן את עגלתו, הוא מתפלל...".

הרב דניאל פנחסוב הוא מרצה, יועץ מומחה לנישואין ופסיכותרפיסט.

תגיות:זוגיותשלום בית

כתבות שאולי פספסת

הידברות שופס

מסע אל האמת - הרב זמיר כהן

60לרכישה

מוצרים נוספים

מגילת רות אופקי אבות - הרב זמיר כהן

המלך דוד - הרב אליהו עמר

סטרוס נירוסטה זכוכית

מעמד לבקבוק יין

אלי לומד על החגים - שבועות

ספר תורה אשכנזי לילדים

לכל המוצרים

*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה