בריאות ותזונה
ד"ר מאיה רוזמן: כמה שעות שינה ילדים צריכים בחופש הגדול?
החופש הגיע והילדים לא רוצים ללכת לישון? השינוי בסדר הארוחות ובבחירת הארוחות עלול לגרום לעליה במשקל. כך תנצלו את החופש לשנות זאת
- יצחק איתן
- פורסם ט' תמוז התשפ"ד
(צילום: shutterstock)
החופש הגדול הגיע, הילדים שלכם רוצים לישון בשעה מאוחרת יותר לעומת תקופת הלימודים, וסביר להניח שאתם קובעים בתחילת החופש כללים, אבל לא תמיד עומדים בהם.
החופש הגדול מלא באתגרים, כמו תזונה נכונה, הגבלת שעות מסך (אם קיים כזה בביתכם) וכמובן – ענייני שינה. רבים מהילדים יישארו ערים עד מאוחר, ולפעמים יוותרו על ארוחת בוקר מזינה.
לדברי המומחית והדיאטנית, ד"ר מאיה רוזמן, השינוי בסדר הארוחות ובבחירת הארוחות עלול לגרום לעליה במשקל, אם אוכלים מאכלים פחות בריאים. מחקר שבדק את הסוגייה ואת הקשר למשקל ולאחוז שומן, להוצאת הקלוריות היומית, להתנהגות של הילדים וגם להרגלי האכילה, מצביע על ממצאים מעניינים.
במחקר שד"ר רוזמן מדברת עליו, השתתפו ילדים בגיל 3-5. לדבריה, "הילדים שהלכו לישון מאוחר סבלו מאכילת יתר, דחיית שעות הארוחות למחרת, אחוז שומן גבוה יותר, בזבוז קלוריות נמוך יותר וסיכון מוגבר להשמנה. עוד הוכחה לכך שחשוב מאוד לא לוותר על שעות שינה מסודרות לילדים.
"אם כבר דיברנו על ארוחות מסודרות, זה המקום להזכיר לכולם שדגני בוקר – רוב המוצרים הם עם ערך תזונתי דומה מאוד לממתקים", מוסיפה רוזמן. "לשפוך ערימה לא מדודה של דגני בוקר לקערה ולשפוך על זה חלב, זה לא בהרבה שונה מלשפוך וופלים לקערה, להוסיף חלב ולאכול. אין בזה שום דבר בריא".
לפי ההמלצה, יש לצרוך 30 גרם בלבד. "המנה הזאת לא מספיקה אפילו לילד בן שנתיים. אז רק שימו לב", היא מסכמת.