מעניין
הגדרתם מספר התראות בשעון המעורר? אל תעשו את זה!
מומחי השינה אומרים שיותר מדי התראות בשעון המעורר שלכם לא רק שלא יעזרו – אלא יגרמו לכם לקום עצבניים ומותשים יותר. "לאורך זמן, זה עלול לגרום לסטרס, דיכאון ובעיות לב וכלי דם"
- שירי פריאנט
- פורסם ג' אב התשפ"ד
הגדרתם התראה בטלפון כדי להתעורר בזמן, אך הייתם בטוחים שלא תצליחו לקום, ואולי אפילו תכבו את ה"נודניק", אז כיוונתם התראה נוספת, ועוד אחת, ועוד אחת.... נשמע מוכר? אז דעו שהמומחים אומרים שיותר מדי התרעות לא רק שלא יעזרו – אלא יגרמו לכם לקום עצבניים ומותשים יותר.
משתמשת הטיקטוק, ג'ורדן ברוס, חשפה לאחרונה מדוע אנשים לא צריכים להגדיר מספר התרעות בטלפון שלהם. "אם אתם מפעילים מספר התרעות בשעון המעורר, יש לי חדשות רעות", אמרה בסרטון, שצבר כעת יותר מ-10 מיליון צפיות.
גו'רדן, אחות במקצועה ומומחית לאורח חיים בריא, כתבה ליד הסרטון כי "שמירה על שינה טובה היא חלק גדול מהבריאות הפיזית והנפשית שלי" והסבירה כי "השלב האחרון והרביעי של מחזור השינה, המכונה שנת REM, מתרחש לעתים קרובות בשעות האחרונות של השינה. שלב זה חיוני במיוחד בשביל לעבד זיכרונות ולעזור לתהליך היצירתיות שלנו. אם ישנן הפרעות בשלב זה של השינה, זה יכול להשפיע על תפקודי המוח שלנו".
"התעוררות מהתרעות מרובות בכל בוקר משבשת את מחזור תנועת העיניים המהירה (REM) ולעתים קרובות זה גורם לנמנום מוגבר, עייפות, שינויים במצב הרוח, וגם מעלה את רמות הקורטיזול בגוף", חשפה האחות בסרטון.
לדבריה, בכל פעם שההתראה מופעלת והשעון מצלצל, הגוף נכנס ל"תגובת הילחם או ברח", שיכולה להיחשב כמלחיצה. באתר הכירופרקטיקה המשותפת נכתב כי "לאורך זמן, תגובת אדרנלין כרונית של 'הילחם או ברח' בבוקר עלולה לגרום לסטרס, דיכאון ובעיות לב וכלי דם".
ג'ורדן הציעה לעוקביה לכוון רק התראה אחת בבוקר. "אל תמשיכו לעשות את זה לעצמכם. כשההתראה מופעלת, פשוט קומו!", אמרה.
ד"ר אלישיה רות', קלינאית במרכז להפרעות שינה באוהיו, אמרה לרשת CNN שאם אדם צריך להתעורר ב-7 בבוקר וההתרעות מתחילות ב-6 בבוקר, הוא מקבל שעה של שינה באיכות גרועה. עם זאת, למרות שהתראה אחת היא המצב האידיאלי, היא ציינה שזה יכול להיות מאתגר. ד"ר רות' הציעה להתנסות בשעונים מעוררים שונים, כמו שעון שמשתמש באור או שעון שדורש מכם לקום מהמיטה כדי לכבות אותו.
ד"ר קאתי גולדשטיין, רופאת שינה במרכזים להפרעות שינה במישיגן, הוסיפה כי זה גם הכרחי להתעורר ולישון בערך באותן שעות בכל יום. לדבריה, יהיה קשה "אם אתה מישהו שישן ממש טוב מ-3 לפנות בוקר עד הצהריים, וככה אתה ישן בסופי שבוע, אבל ביום שני אתה צריך להתעורר ב-6 בבוקר כדי לנסוע. זה מוקדם יותר מהשעה שהגוף שלך רגיל, ויהיה קשה מאוד לקום".
קחו חלק בבניית מקווה טהרה לנשים יהודיות במדינת אויב וקבלו חנוכיה יוקרתית שתאיר את ביתכם!