הורים וילדים
הסוד לסדר מושלם: 7 טיפים לשמירה על ילקוט ומגירה מאורגנים ונקיים
מרגישים חסרי אונים מול הבלגן בילקוט או במגירה או של הילדים? מחפשים דרכים פשוטות לסידור החפצים ושמירת סדר לאורך זמן? אתם לא לבד. הכנו לכם מדריך מפורט על כל הסודות ליצירת סדר מושלם בתיק ובמגירה. מתחילים חכם
- אורית גרוסקוט
- פורסם י"ז אב התשפ"ד
שמירה על סדר וארגון היא משימה שעשויה להיות מורכבת, הן למבוגרים והן לילדים. הילקוט והמגירה שבה מאחסנים הילדים את כל עבודות היצירה או המבחנים, נוטים להפוך מהר מאוד לערמת אי סדר אחת גדולה. הורים רבים מוצאים עצמם חסרי אונים נוכח מגירה עמוסה בניירות או ילקוט מלא בכריכים חצי אכולים, עטים שלא עובדים ומבחנים ישנים. אין ספק שציוד לימודי מסודר ומאורגן מקל על החיים והופך את הלימודים ליעילים וממוקדים יותר. לקראת שנת הלימודים הבאה עלינו לטובה, אספנו 7 טיפים מדהימים שיעזרו להורים וילדים לשמור על הסדר ולהפוך את הלימודים לחוויה מהנה.
- להשתמש במגשים וחוצצים בתוך המגירה
טיפ: השתמשו בחוצצים בתך המגירה
איך עושים את זה? הקדישו מגירה עבור כל המבחנים, עבודות יצירה או דפי עבודה. בהתאם לגודל המגירה רכשו מגשים וחצצים שונים בהם ניתן להניח דפים, מבחנים ויצירות.
למה זה טוב? מגירה היא שטח גדול יחסית הדורש ארגון. כיוון שמדובר בשטח "שוכב" – כדאי ליצור הפרדה שתחלק את המגירה לפחות ל-2. כך כל מבחן או עבודת יצירה יונחו במקומם, ולא יהיו בערבוביה מוחלטת עם טושים, צבעים ומחקים.
- שימוש בתיקיות צבעוניות
טיפ: להקצות צבעים שונים לכל מקצוע.
איך עושים את זה? ניתן לקנות תיקיות בצבעים שונים ולסמן כל תיקייה בשם המקצוע המתאים. לדוגמה, תיקייה ירוקה למתמטיקה, תיקייה כחולה לאנגלית וכו'.
למה זה טוב? הצבעים מקלים על הילדים למצוא את הדפים שקשורים לכל מקצוע. הדבר מוכח מחקרית כעוזר במיוחד לילדים עם ADHD.
- סדר יום יומי
טיפ: להקפיד לסדר את הילקוט בסוף כל יום (ואת המגירה אחת לשבוע).
איך עושים את זה? למרות הקושי והעייפות נעבור יחד עם הילדים על הילקוט מדי ערב, ונוודא שכל הספרים, המחברות והדפים נמצאים במקום הנכון.
בעזרת השם, כשיגדלו, הדבר יהפוך עבורם להרגל.
למה זה טוב? כל פעולה שנעשית בלילה מעניקה לנו עוד כמה דקות של התארגנות נעימה בבוקר. הזמן בבוקר נוטה "לטוס", וכל פעולה שנעשית בערב חוסכת זמן יקר בבוקר.
- קופסאות אחסון למגירה
טיפ: להחזיק במגירה קופסאות קטנות לאחסון עפרונות, טושים ומחקים.
איך עושים את זה? כדאי לקנות קופסאות קטנות שמתאימות לגודל המגירה, ולסדר בתוכן את כל הציוד הלימודי.
למה זה טוב? המגירה נשארת מסודרת, והציוד נגיש בקלות בכל רגע. אחת לשבוע עוברים במבט זריז על המגירה, בודקים מה חסר ומשלימים.
- שימוש ביומן
טיפ: לעודד את הילדים להשתמש ביומן כדי לרשום את כל המשימות והעבודות. תתפלאו, אבל הרבה ילדים רואים ביומן המלצה בלבד, ומנסים לזכור בעל פה מהם שעורי הבית. ילדים עם ADHD זקוקים במיוחד לטיפ הזה, כיוון שיש להם נטייה לא לרשום כלל.
איך עושים את זה? להרגיל את הילדים לרשום ביומן את כל השיעורים, המבחנים והמשימות שהם מקבלים.
למה זה טוב? הילדים לא שוכחים מטלות ויכולים לתכנן את הזמן שלהם בצורה טובה יותר. מה שרשום על הנייר – קיים ומתבצע.
- ניקיון שבועי
טיפ: לקבוע יום בשבוע לניקיון וסידור מחדש יחד עם הילדים.
איך עושים את זה? לבחור יום שבו מסדרים את הילקוט והמגירה בצורה יסודית, זורקים דפים מיותרים, ומארגנים מחדש את החפצים.
למה זה טוב? כך נמנעים מצבירת בלגן ומתחילים כל שבוע עם ציוד מסודר ונקי.
- תוויות זיהוי
טיפ: לסמן את החפצים בתוויות זיהוי.
איך עושים את זה? אפשר להשתמש במדבקות רגילות או לרכשו בכמה שקלים את אלו שנמכרות מודפסות מראש עם שם הילד (בדרך כלל הן גם יותר עמידות). להדביק על כל ספר, מחברת, עיפרון ועט.
למה זה טוב? כך החפצים לא הולכים לאיבוד, והילדים יודעים בדיוק מה שייך להם.
שמירה על סדר וארגון נראית לעיתים כמשימה מורכבת, אך עם הטיפים הנכונים, ילדים יכולים ללמוד איך לשמור על סדר בילקוט, במגירה ובדפי העבודה שלהם, וכך להקל על הלימודים, ולהפוך את הבית והכיתה למקום נעים ומסודר יותר.
אהבתם את הטיפים? יש לכם טיפים משלכם? שתפו אותנו בתגובות.
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>