חדשות בארץ

האו"ם: נדון בבקשת הפלסטינים לנסיגה ישראלית מיו"ש

העצרת הכללית תתכנס לבקשת הרשות הפלסטינית, הדורשת למצות את ההחלטה של בית הדין הבינלאומי בהאג. המשלחת הפלסטינית מבקשת גם להוציא צווי מעצר נגד בכירים ישראליים

בניין האו"ם בניו יורק (צילום: שאטרסטוק)בניין האו"ם בניו יורק (צילום: שאטרסטוק)
אא

העצרת הכללית של האו"ם תתכנס לבקשת המשלחת הפלסטינית, ותדון בבקשה לדון בהחלטת בית הדין הבינלאומי בהאג, לקרוא לישראל לסגת מיו"ש. כך אישר היום (ראשון) דובר האו"ם.

כזכור, בחודש שעבר החליט בית הדין הבינלאומי כי ההתיישבות היהודית ביו"ש מנוגדת לחוק הבינלאומי וצריך להפסיק את הנוכחות הישראלית בשטחים אלה.

הפלסטינים העלו הצעה לדיון בעצרת הכללית ומבקשים לקבוע כי יש "לאמץ את כל החלטות בית הדין ולקבוע לוח זמנים למה שהם מכנים "סיום הכיבוש". כמו כן ביקשו לקבוע שכל מדינה תתייחס בצורה נפרדת למה שקורה מעבר לקו הירוק, באופן מבני וממוסד. במילים אחרות: היישובים היהודיים יוכנסו ל"רשימה שחורה".

יש לציין כי לעצרת הכללית אין סמכות אופרטיבית כמו של מועצת הביטחון, אולם אם ההחלטה תתקבל, מדינות שונות עשויות להטיל סנקציות על ישראל.

בית הדין לצדק בהאג, ברוב של 11 שופטים מתוך 15, ובראשם נשיא בית הדין השופט הלבנוני נוואף סלאם, פסק כפי שציפו גורמים מדיניים בירושלים, וקבע כי ישראל "מפרה את סעיף 3 של האמנה בדבר ביעור כל צורות האפליה הגזעית. היא מבצעת צעדים בסוגיית הישראלית-פלסטינית שיש בהם הפרדה  גזעית ואפרטהייד". בנוסף, בית הדין קבע שישראל חייבת לשלם פיצויים בגין נזקים שנגרמו כתוצאה מכיבוש "השטחים הפלסטיניים" ולהפסיק כל פעילות הקשורה להתיישבות. כמו כן, קבעו השופטים שישראל היא "כוח כובש בעזה, למרות שיצאה במסגרת ההתנתקות, כי היא שולטת בכמה אספקטים גם אם היא פיזית לא שם".

השופטת מאוגנדה ג'וליה סבוטינדה, והשופטים רוני אברהם המייצג את ישראל, פטר טומקה מסלובקיה ובוגדן אורסקו מרומניה, התנגדו להחלטה. שופטי המיעוט ציינו כי לא הובאה התייחסות לחובות הפלסטיניות והצורך של הצדדים לחזור למשא ומתן. לדבריהם נעדרת מהחלטה גם הקביעה שהחובה של ישראל לסגת מהשטחים כפופה לערבויות לזכותה לביטחון.

השופטים העבירו את ההחלטה לטיפול מועצת הביטחון והעצרת הכללית באו"ם תוך שהם קוראים למדינות "שלא להכיר בכיבוש הישראלי בשטחים הפלטיניים. כל המדינות מחויבות לעשות הפרדה בין ישראל והשטחים הכבושים על ידה".

שר החוץ ישראל כץ הנחה בעקבות אותה פסיק את כל שגרירויות ישראל בעולם לפעול באופן דחוף מול בני שיח מדיניים בכירים. משרד החוץ העביר "מברק הפעלה מדיני" לכל השגרירים בעולם ובו הנחה אותם להעביר בפני אותם בני שיח שורת מסרים נגד אותה חוות דעת, ולציין כי "הפסיקה מנותקת מהמצב בשטח ותפגע בסיכויים להגיע להסדר מדיני מול הפלסטינים".

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס להחלטה בהאג: "העם היהודי אינו כובש בארצו. לא בבירה הנצחית ירושלים ולא בנחלת אבותינו ביהודה ושומרון. שום החלטה שקרית בהאג לא תעוות אמת היסטורית זאת, וכך גם לא ניתן לערער על חוקיות ההתיישבות הישראלית בכל שטחי המולדת".

החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>

 

תגיות:הרשות הפלסטיניתהעצרת הכללית באו"ם

כתבות שאולי פספסת

הידברות שופס

מסע אל האמת - הרב זמיר כהן

60לרכישה

מוצרים נוספים

מגילת רות אופקי אבות - הרב זמיר כהן

המלך דוד - הרב אליהו עמר

סטרוס נירוסטה זכוכית

מעמד לבקבוק יין

אלי לומד על החגים - שבועות

ספר תורה אשכנזי לילדים

לכל המוצרים

*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה