חדשות בריאות
מחקר חדש קובע: האם יש קשר בין שימוש בטלפון נייד לסרטן?
ארגון הבריאות העולמי בדק אם החשש לגבי שימוש בטלפונים ניידים מאומת: "הסקירה הנוכחית מוכיחה שהחששות אינם מבוססים"
- יצחק איתן
- פורסם ב' אלול התשפ"ד
(צילום: shutterstock)
מחקר חדש של ארגון הבריאות העולמי מבטל את החששות הנפוצים בנוגע לסיכון הבריאותי של שימוש בטלפונים ניידים. בסקירה מקיפה של 63 מחקרים, שנערכה ב-22 מדינות בין השנים 1994 ל-2022, לא נמצאה כל עדות לקשר בין השימוש בטלפונים ניידים לבין התפתחות סוגי סרטן שונים, כולל סרטן המוח, בלוטות הרוק ולוקמיה.
פרופ' קית' פטרי מאוניברסיטת אוקלנד ציין כי חששות לגבי טכנולוגיות חדשות הם דבר נפוץ, במיוחד כשהן מאומצות במהירות ובממדים גדולים. "הסקירה הנוכחית מוכיחה שהחששות לגבי טלפונים ניידים והקשר לסרטן אינם מבוססים", אמר.
המחקר התמקד בשישה סוגי סרטן שונים, אך לא מצא עליות משמעותיות בשכיחותם בעשורים האחרונים, למרות העלייה הגדולה בשימוש בטלפונים ניידים. המחקר אף מצא שאין ראיות לכך שרשתות G5 מגבירות את הסיכון לסרטן. לדברי פרופ' מארק אלווד מהמחלקה לאפידמיולוגיה של סרטן באוניברסיטת אוקלנד, "מחקרים שנעשו עד כה על מכ"ם, המשתמש בתדרים גבוהים בדומה לרשתות G5, לא הראו עלייה בסיכון לסרטן."
עם זאת, אלווד הוסיף כי יש להמשיך במעקב אפידמיולוגי כדי לוודא שגם בטווח הארוך אין השפעות שליליות, במיוחד לגבי טכנולוגיות חדשות כמו הדור החמישי, שהמחקרים לגביהן עדיין מעטים.
פרופ' אלברטו נחרה, מומחה לפיזיקה מספרד, חיזק את המסקנות ואמר כי "הנתונים המוצגים תומכים במסקנה שאין סיכון מוגבר לסרטן משימוש בטלפונים ניידים או מחשיפה לאנטנות טלפון."
לסיכום, המחקר משדר מסר מרגיע למשתמשי טלפונים ניידים ברחבי העולם: המכשירים אינם מהווים סיכון מוגבר לסרטן. יחד עם זאת, המחקר מדגיש את הצורך להמשיך במחקרים עתידיים ולבחון טכנולוגיות חדשות כדי לוודא שהן בטוחות לשימוש גם בטווח הארוך.
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>