חדשות בארץ
בית המשפט: לא לתפילה בהפרדה בתל אביב
בית המשפט לעניינים מנהלתיים קבע שעיריית תל אביב אינה יכולה למנוע תפילה בכיפור או אירוע בשמחת תורה, בשטח ציבורי. מנגד, בסמכותה לאסור הפרדה
- שלומי דיאז
- פורסם כ' אלול התשפ"ד
אירוע "ראש יהודי" ביום כיפור, ארכיון (צילום: Tomer Neuberg/Flash 90)
בית המשפט לעניינים מנהלתיים בתל אביב הכריע היום (שני) בעתירה שהגיש ארגון "ראש יהודי", אליה הצטרפו גם משפחות שכולות ואזרחים, בנושא קיום תפילות במרחב הציבורי ביום הכיפורים ואירוע הקפות בשמחת תורה.
סגן נשיא בית המשפט, השופט ארז יקואל, קיבל חלקית את העתירה. הוא קבע כי העיריה לא יכולה לאסור תפילה בציבור ובשטח ציבורי, או לא לאשר אירוע הקפות, כפי שאושר בשנה שעברה. עם זאת, היא רשאית שלא לאפשר תפילה בהפרדה מגדרית ברחובות העיר.
בפסק הדין כתב השופט, בין היתר, בנוגע להחלטת העיריה: "לא שוכנעתי כי ההחלטה חורגת באופן קיצוני ממתחם הסבירות. היא נסמכת על מקורות ברורים ולא אותרו בה רכיבים של שרירותיות, אפליה, חוסר מידתיות או היעדר שקילת שיקולים רלוונטיים".
בתגובה להחלטה, מסרו העותרות וארגון "ראש יהודי": "הציבור החילוני הפסיד. פסק דין שאומר שלא ניתן לשים מחיצה בזמן תפילה, עבור אלו החפצים בכך, ובניגוד לרצון המתפללות החילוניות והמסורתיות שעתרו לבית המשפט, מהווה הפסד לאלפי חילונים ומסורתיים שמעוניינים להתפלל כמסורת ישראל מידי דורות. אין זה מאבק של דתיים מול חילונים. הדתיים ממילא ימצאו פתרונות לעצמם בבתי הכנסת".
"למרבה הצער, בית המשפט, למרות האמפטיה שגילה, פספס את העיקר: ללא אפשרות הפרדה במחיצה לא יהיה מניין כלל משום שלא יהיו שומרי הלכה שיובילו אותו. ולכן, פסק הדין בפועל מביא לתוצאה אבסורדית ופוגענית. קשה להשלים עם העובדה שבמדינת היהודים, לא ניתן לקיים תפילה הלכתית ביום הכיפורים ברשות הרבים למי שמעוניין בכך, לשעות ספורות בלבד. כואב ומצער כאחד".
העותרים הציעו לבית המשפט פשרה, לפיה תוקם מחיצה קצרה, של כ-15 מטרים בלבד, באמצעות וילון, וכן התפילה בכיפור ובשמחת תורה לא תאריך יותר משעתיים ותתפוס חלק זעיר מרחוב דיזנגוף והכיכר, היכן שאין הפרעה לתנועה, שבין כה אינה קיימת בכיפור.
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>