נטורופתיה ורפואה טבעית
מהם מקורות הסידן היעילים, ומדוע חלב אינו מקור טוב לסידן?
חלב ידוע כעשיר בסידן, אבל הוא הדבר האחרון שנרצה לקחת בשביל להעלות את הסידן בעצמות. כמות הסידן בחלב לא משמעותית, מפני שהסידן שבחלב לא נספג, ואפילו יוצר נזק
- זוהרה שרביט
- פורסם ה' תשרי התשפ"ה
(צילום: shutterstock)
הסידן הוא אחד המינרלים החשובים לבריאות שריר ושלד. 98% מהסידן בגופנו נמצא בעצמות, והוא נותן להן את החוזק. הגוף שלנו לא יכול לייצר סידן בעצמו, והוא צריך לקבל אותו מהמזון. תזונה בריאה ומאוזנת תספק סידן בצורה טובה, ובדרך כלל אין צורך בתוספים.
חלב ידוע כעשיר בסידן, אבל הוא הדבר האחרון שנרצה לקחת בשביל להעלות את הסידן בעצמות. כמות הסידן בחלב לא משמעותית, מפני שהסידן שבחלב לא נספג, ואפילו יוצר נזק. ולמה?
היחס בין זרחן לסידן צריך להיות מדויק, כדי שהסידן ייספג, מוצרי חלב עשירים בזרחן יחסית לסידן. במצב כזה, הגוף מוציא סידן מהעצמות כדי לאזן, מה שגורם להיחלשות העצמות.
הלקטוז שבחלב יעכב ספיגה של סידן, במיוחד אצל אנשים עם אי סבילות ללקטוז. יש הרבה כאלו, שאפילו לא יודעים שיש להם קושי בפירוק הלקטוז.
סידן הוא מינרל שלא נספג בסביבה חומצית. מוצרי חלב, אף על פי שהם בסיסיים, הופכים לחומציים בקיבה, מה שגורם לחוסר ספיגה של הסידן.
מזון עתיר בנתרן (מלח) יגרום להגברה של הפרשת הסידן בשתן. גם קפה, תה ואלכוהול יגבירו הפרשת סידן מהגוף. דיאטות עתירות בחלבון, ובעיקר חלבון מהחי, ישפיעו לרעה על מאזן הסידן בגוף, ויתרמו להוצאת הסידן בשתן.
טחינה מכילה הרבה סידן, אך כמויות גדולות לא רצויות בגלל השומן. טחינה גם מכילה אומגה 6 בכמות גדולה. אומגה 6 מעלה דלקתיות בגוף, ולכן לא רצוי להרבות. גם טחינה מלאה עשירה בסידן, אך מכילה חומצה אוקסלית שמונעת ספיגה. אם רוצים שהסידן ייספג בלי עיכובים, יש להשתמש בטחינה משומשום מונבט. בתהליך ההנבטה, החומצה אוקסלית מתבטלת.
אגוזים ושקדים כדאי להשרות לפני האכילה, כדי להגביר ספיגה וזמינות של הסידן. כך גם קטניות, ומומלץ להנביט אותן, כדי לבטל את החומצה הפיתית שמעכבת ספיגה של סידן.
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>