חדשות בריאות
דו"ח חדש: הישראלים מעשנים יותר וצורכים יותר תרופות נגד דיכאון
נתונים שמפרסם המכון הלאומי לחקר מדיניות הבריאות מצביעים על בעיות בריאות בקרב הישראלים בשנת 2023. 13% מבני הנוער סובלים מהשמנת יתר שמסכנת אותם, הגברים מעשנים פי 2.5 מנשים
- יצחק איתן
- פורסם ז' תשרי התשפ"ה
(צילום: shutterstock)
דו"ח חדש של המכון הלאומי לחקר מדיניות הבריאות, שפורסם הבוקר (רביעי), מצביע על התגברות בעיות הבריאות בקרב הציבור הישראלי בשנת 2023. הדו"ח חושף נתונים מדאיגים אודות עלייה בהשמנת יתר, עישון מוגבר ושימוש נרחב יותר בתרופות נגד חרדה ודיכאון. עם זאת, הדו"ח גם מציין כמה מגמות חיוביות בתחום הבריאות.
מנתוני הדו"ח עולה כי כמעט 27% מהנשים בישראל בגילאי 64-20 סובלות מהשמנת יתר שמסכנת את בריאותן. המצב בנגב המערבי חמור במיוחד, עם 33.5% מהנשים שסובלות מהשמנת יתר. מה שמדאיג לפי הדו"ח הוא בריאותם של בני הנוער. מגמת העלייה בהשמנת יתר נמשכת – 13.2% מהם סובלים מהשמנת יתר, לעומת 12.8% בשנה הקודמת. חשוב לציין כי לא מדובר בנתונים שמציגים משקל עודף, אלא השמנה שמסוכנת לבריאות.
מגמת העלייה בעישון מעוררת דאגה גם היא. לאחר שנים של ירידה, שיעור המעשנים בגילאי 16-74 עלה ל-21.1% בשנת 2023, לעומת 20.9% בשנת 2021. הנתונים מראים כי גברים מעשנים כמעט פי שניים וחצי מנשים.
בנוסף לכך, הדו"ח חושף עלייה חדה בצריכת תרופות נוגדות דיכאון ושינה. צריכת התרופות נגד דיכאון עלתה ביותר מ-6%, עם 655 מרשמים לכל אלף בני אדם, לעומת 615 בשנה הקודמת. עלייה של 3.5% נרשמה גם בצריכת תרופות שינה והרגעה.
עם זאת, לצד המגמות המדאיגות, ישנן גם בשורות חיוביות. נצפתה עלייה באחוז הנשים המבצעות בדיקות סקר לגילוי סרטן, מה שהתברר כבדיקה מצילת חיים. שיפור ניכר נרשם גם באיזון הסוכרת, כאשר יותר חולים הצליחו לשמור על ערכי הסוכר שלהם.