סוכות
הפתק נחתם, אבל עדיין לא נמסר: האר"י הקדוש על ליל הושענא רבה
האר"י הקדוש על המשמעות האדירה של ליל הושענא רבה: "ועיקר הדין שנידון העולם והאדם עתה בליל הושענא רבה, הוא להימסר הפתקים שכבר נחתמו ביום הכיפורים. לטוב או להיפך חלילה"
- אמיתי חניה
- פורסם כ' תשרי התשפ"ה
הציטוט היומי
"בליל הושענא רבה נידונים שוב כל הנבראים ונמסרים הפתקים שלהם.
ועיקר הדין שנידון העולם והאדם עתה בליל הושענא רבה, הוא להימסר הפתקים שכבר נחתמו ביום הכיפורים. לטוב או להיפך חלילה".
(האר"י הקדוש).
משמעות הציטוט
הציטוט של האר"י הקדוש מתייחס לתפקיד המיוחד של ליל הושענא רבה בתהליך הדין של האדם והעולם לאחר ראש השנה ויום הכיפורים. לפי דבריו, ליל הושענא רבה מהווה שלב נוסף בתהליך המשפט השמיימי, שבו נדונים שוב כל הנבראים, והפתקים – שהם התוצאה הסופית של הדין שנחתם ביום הכיפורים – נמסרים.
ביום הכיפורים נחתמים הפתקים, כלומר נחתם גזר הדין הסופי של האדם לשנה הקרובה, לטוב או לרע, אבל בליל הושענא רבה מתבצע המשלוח של הפתקים הללו, ומשמעות הדבר היא שמדובר בשלב המעשי שבו נגזר הדין על האדם יוצא לפועל. האר"י מסביר שעיקר הדין בלילה הזה הוא למעשה מסירת גזרי הדין, וזהו רגע מכריע שבו ההכרעות שנקבעו ביום הכיפורים נכנסות לתוקף סופי.
הדבר מדגיש את החשיבות הרבה של ליל הושענא רבה בתהליך התשובה והדין, ומעניק לאדם אפשרות נוספת להרהור ולשיפור לפני שהדין נחתם לחלוטין.
כמה מילים על המחבר
רבי יצחק בן שלמה לוריא (ה'רצ"ד - ה' באב ה'של"ב) מכונה האר"י הקדוש היה גדול מקובלי צפת במאה ה־16, והוגה שיטה חדשה בקבלה הנקראת על שמו, קבלת האר"י, שאומצה על ידי בתי מדרש רבים העוסקים בתורת הסוד. תלמידיו מכונים גורי האר"י.
הרב יצחק בצרי - יום הושענא רבה הוא יום החיתום הסופי, כיצד אפשר לבטל גזירות ביום זה? צפו
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>