לומדים מוסר
לא תפסידו: איך מעשה אחד קטן יכול לבטל גזר דין?
הרב שלום שבדרון זצ"ל על כוחה של מידת החסד לבטל גזרות: "אף אם הוא עצמו אינו זכאי שידיו ינועו ורגליו יהלכו וכד', מכל מקום, כוח הרבים בו שהרי רבים צריכים לידיו ולרגליו שייטיבו עמהם"
- אמיתי חניה
- פורסם י"ט תשרי התשפ"ה
(צילום: shutterstock)
הציטוט היומי
"ואם תאמר ותשאל במה גדולה כל כך מידת החסד שבכוחה לבטל גזר דין, הוי אומר שכשעוסק בחסד להיטיב עם הבריות, הרי שאינו חי לעצמו אלא חי עבור אחרים להיטיב עמהם.
לכן, אף אם הוא עצמו אינו זכאי שידיו ינועו ורגליו יהלכו וכד', מכל מקום, כוח הרבים בו שהרי רבים צריכים לידיו ולרגליו שייטיבו עמהם, לכן כדאי הוא שיתנו לו כוחות הללו ויצא לחופשי בזכות הרבים שצריכים לו".
(הרב שלום שבדרון זצ"ל, "לב השלום").
משמעות הציטוט
הציטוט מדברי הרב שלום שבדרון זצ"ל מסביר את מעלתה של מידת החסד ואת כוחה הגדול לבטל גזרות קשות. הרב שואל: כיצד ייתכן שמידת החסד, המעשים שאדם עושה לטובת אחרים, מסוגלת לבטל גזר דין שנגזר על האדם? תשובתו היא שבמעשה החסד, האדם אינו מתרכז בעצמו, אלא חי עבור אחרים, ומשתמש בכוחותיו ויכולותיו להיטיב עם הבריות. כאשר אדם עוסק בעשיית טוב לאחרים, הוא לא חי רק למען עצמו, אלא נחשב כאילו הוא נושא עמו את צרכי הציבור כולו.
הרב שבדרון ממשיך ומסביר שגם אם אותו אדם לא היה ראוי לחיות לפי מעשיו האישיים בלבד, כלומר, לא מגיע לו מבחינה אישית הכוח להמשיך לנוע ולעשות מעשים, בכל זאת ראוי שיינתן לו הכוח בזכות אותם אנשים הנהנים ממעשיו הטובים. כיוון שישנם רבים שזקוקים לפועלו הטוב, הוא זוכה בכוח חיים נוסף, והקב"ה מאריך לו את ימיו כדי שיוכל להמשיך ולהיטיב עם הבריות.
כמה מילים על המחבר
הרב שלום מרדכי הכהן שבדרון זצ"ל, המכונה "ר' שׁוֹלֶם", נפטר לפני 26 שנים (בשנת תשנ"ח). היה דרשן ירושלמי ידוע וזכה לכינוי "המגיד הירושלמי". בצעירותו למד בישיבת חברון בחברון, ושמו התפרסם בזכות דרשותיו שנמסרו בבתי כנסת וישיבות רבות. בנוסף, היה מרבה לנסוע ולמסור שיחות חיזוק בקהילות יהודיות ברחבי העולם.
הרב שניר גואטה - חשבת על חסד ולא עשית? זה לא הלך לאיבוד. צפו
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>