הום סטיילינג
איפוס הבית אחרי החגים: המדריך המלא לחזרה לשגרה בקלות ובמהירות
החגים עברו, הילדים חזרו למסגרות, הסוכה מאוחסנת במחסן והבית – בלגן. איך נאפס את הבית ונחזיר אותו למצב שגרתי ומתפקד? האם אפשר לעשות זאת ביום אחד, או שכדאי לחלק את הפעולות על פני מספר ימים? ומה הדבר החשוב ביותר שכדאי לעשות ממש עכשיו? מתחילים מחדש
- אורית גרוסקוט
- פורסם כ"ו תשרי התשפ"ה
אחרי רצף ארוך של חגים, אורחים, ארוחות מפנקות וערמות של כלים וכביסות, הגיע הזמן להחזיר את הבית שלנו למצב רענן ונקי. נכון, המחשבה על ארגון מחדש יכולה להישמע מייאשת, במיוחד כשמולכם ערמת כביסות ענקית. אבל אל דאגה – בעזרת כמה טיפים פשוטים ופעולות קטנות, נוכל להשתלט על הבית ולהחזיר אותו לשגרה מבורכת.
- ארגון כללי – החזרת כל דבר למקומו
בין אם מדובר על כלי מטבח שאיכשהו מצאו את עצמם במרפסת, או על צעצועים שהשתלטו על הסלון, החזרת כל פריט למקומו היא צעד ראשון והכרחי. הכינו סל גדול, עברו בכל חדר, ואספו לתוכו כל פריט שלא נמצא במקומו. לאחר מכן עברו חדר חדר והחזירו את כל הפריטים למקומם. זה עשוי לקחת בין שעה לכמה שעות, אך מדובר בשלב קריטי. פינוי והחזרת החפצים למקומם יגרום לכם לנקות ולארגן את הבית בקלות ובזריזות.
טיפ שימושי: הגדירו איזור קבוע לכל דבר – כמו מגירת כלים או ארגז אחסון למשחקים, כדי שהחפצים שלכם לא יתפזרו שוב במהרה. ובכלל, אם יש פריטים שאין להם מקום מוגדר – הגיע הזמן למצוא להם כזה.
- משתלטים על ערמת הכביסות – בצעדים קטנים
ערמות הכביסה שהצטברו להן במהלך החגים, הן כנראה אחת המשימות המרתיעות ביותר. כדי להקל על העומס, נחלק את הכביסה לפי קטגוריות – בגדים צבעוניים, שחור, לבן וכמובן בגדים עדינים וחגיגיים שצריכים תוכנית כביסה עדינה.
טיפ שימושי: הצטברו לכם ערמות של מצעים ומגבות? סיימו איתן קודם. נפח הערמות האלו גדול מאוד, אך בפועל הטיפול בהן קל יותר. למצעים ששימשו אורחים רק לילה אחד אפשר להפעיל תוכנית קצרה, ואת המגבות שיצאו מהמייבש אפשר לקפל בקלות ולהחזיר למקום במהירות. חדר הכביסה נראה פתאום גדול יותר, וטיפול יסודי בערמת הכביסה נראה אפשרי.
- סדר במטבח: מטפלים בלב הפועם
המטבח הוא הלב של הבית, ובמהלך החגים הוא גם אחד האזורים שסופג הכי הרבה עומס ותנועה. התחילו במשטחי העבודה – פנו את הכיור מכל הכלים, נגבו את המשטחים, והחזירו את כל הפריטים, החל מכלי הבישול ועד המגשים, למקומותיהם הרגילים.
טיפ: אם הצטברו לכם מצרכים שרכשתם אך לא השתמשתם בהם, בדקו את תוקפם ואחסנו אותם במקומות נוחים לשימוש. ארגון קליל של המזווה וזריקת מוצרים פגי תוקף יחזירו לכם קצת מרחב ויעשו סדר בעיניים.
- סידור הבית – מרעננים אנרגיה
אחרי שהכל חזר למקומו, זה הזמן להעניק לבית נגיעה של התחדשות – החליפו מצעים, סדרו כריות בסלון, ונקו את השטיחים או הכורסאות במידת הצורך. כדי להוסיף לתחושת הניקיון אוויר רענן, פתחו את החלונות ואפשרו לבית להתאוורר אחרי כל הארוחות והבישולים.
טיפ: הוסיפו נרות ריחניים או מפיצי ריח לחללים המרכזיים כדי ליצור תחושה נעימה ורעננה. מדהים כמה ריח טוב יכול לשדרג את התחושה בבית ולהפוך שגרה למזמינה.
- שגרה בריאה – קובעים סדר יום
אחרי שהבית כבר מסודר ונקי, הכינו רשימת מטלות שבועית שמחלקת בין בני הבית את כל המשימות הקבועות כמו כביסות, שטיפת רצפה או ניקוי המטבח. החלוקה צריכה להיות גם לפי ימים, כמובן. כך תדעו בדיוק מי עושה מה ומתי. שיטה זו מונעת מצב של הצטברות עומסים. אם עדיין לא למדתם להאציל סמכויות בבית ולהעניק לכל אחד מבני הבית מטלה קבועה – זה הזמן. שנה חדשה – התחלות חדשות. כל אחד מבני הבית יכול לתרום ולשמור על בית נקי ורענן. זה גם חינוכי וגם מועיל לתפקוד הכללי של הבית.
טיפ: קשה לכם לשחרר? כתבו לעצמכם רשימה של כל הדברים הטובים שתרוויחו כתוצאה מכך שתתנו לבני הבית להשתתף בארגון וסידור הבית. למשל: "יהיה לי יותר זמן פנוי לקרוא את הספר שתמיד רציתי". "אהיה פחות עצבני". "ארגיש שלא הכל יושב לי על הכתפיים", ועוד.
אין כמו תחושת בית נקי ומסודר, במיוחד אחרי תקופה אינטנסיבית של חגים ואירוח. עם תכנון נכון והקפדה על כללים קטנים לאורך הזמן, אפשר ליהנות מבית רענן ומסודר בלי מאמץ יתר. אז קדימה – התחילו בצעד הראשון, ותיהנו מבית שכיף לחזור אליו בכל פעם מחדש.
אהבתם את הטיפים? יש לכם כמה משלכם? שתפו את כולם בתגובות.