חדשות בארץ
משרד הביטחון: מערכת ההגנה "מגן אור" צפויה להיות מבצעית בתוך כשנה
משרד הביטחון הודיע כי חתם על עסקה להרחבת ייצור מערכת ההגנה האווירית מסוג "מגן אור", העושה שימוש בלייזר. שני מיליארדי שקלים הוקצבו להצטיידות, בתקווה שתוך שנה היא תצטרף למערך ההגנה מפני טילים
- שלומי דיאז
- פורסם כ"ו תשרי התשפ"ה
מערכת "מגן אור" (צילום: Rafael Advanced Defense Systems)
משרד הביטחון הודיע היום (שני) כי חתם על עסקה בהיקף של שני מיליארדי שקלים, לטובת הצטיידות במערכות לייזר "מגן אור", ליירוט טילים. מנכ"ל משרד הביטחון, האלוף (במיל׳) אייל זמיר, ציין כי מערכת הלייזר הקרקעית צפויה להיכנס לשירות מבצעי בעוד כשנה.
במסגרת ההסכם שנחתם בין משרד הביטחון לבין המפתחות, חברות "רפאל" ו"אלביט מערכות", יוגבר קצב הייצור בצורה משמעותית, על-מנת לספק מערכות לייזר בזמן שנקבע.
"מגן אור" היא מערכת לייזר להגנה אווירית מהקרקע, נגד רקטות, פצצות מרגמה, כלי טיס בלתי מאוישים, טילי שיוט ועוד. המערכת עברה סדרת ניסויים ותשתלב במערך ההגנה הרב-שכבתי של ישראל, כמשלימה למערכת "כיפת ברזל". בהודעת משרד הביטחון נאמר כי "שילובה יאפשר שיפור משמעותי ביכולות ההגנה של ישראל מול איומים קיימים ועתידיים ובעלויות נמוכות משמעותית".
"מפרוץ המלחמה חתם משרד הביטחון על מאות הזמנות בעשרות מיליארדי שקלים, לחיזוק עצמאות הייצור 'כחול לבן' ולבניין כוחו של צה"ל", אמר זמיר והוסיף": "שמנו לעצמנו כיעד מרכזי את צמצום התלות בגורמים חיצוניים ואת חיזוק התעשייה הישראלית. עסקת 'מגן אור' היא מהעסקאות החשובות שחתמנו, שכן היא מבשרת על תחילתו של עידן חדש בשדה הקרב - עידן הלייזר. העסקה הזו תבטיח את המשך והאצת ההצטיידות במערכות לייזר רבות נוספות".
מנכ"ל חברת "רפאל", יואב תורג'מן, אמר: "לאחר שנים רבות של מחקר, פיתוח ופריצות דרך טכנולוגיות משמעותיות בתחום הלייזר, וסדרה ארוכה של ניסויים בהם הוכחה יכולת המערכת, מערכת 'מגן אור' תגיע בקרוב לבשלות שתאפשר את הצבתה המבצעית".
כזכור, בשבוע שעבר מנכ"ל משרד הביטחון ותת מזכיר ההגנה האמריקני לרכש, ויליאם לפלנט, השלימו את החלפת הניירת, למימוש סיוע החירום המיוחד על סך 5.2 מיליארדי דולרים, לחיזוק מערך ההגנה האווירית הישראלי. חבילת הסיוע האמריקנית תשמש לתגבור ורכש מערכות "כיפת ברזל", "קלע דוד" ומערכת הלייזר "מגן אור".
היקף הסיוע האמריקני למלחמת "חרבות ברזל", שאושר על ידי הממשל האמריקני והקונגרס, נאמד ב-8.7 מיליארדי דולרים: 3.5 מיליארדים ישמשו את משלחת הרכש של משרד הביטחון בארה"ב למימון רכש חיוני לצה"ל ו-5.2 מיליארדי דולרים ישמשו לחיזוק ההגנה האווירית.