פיתוח האישיות

גלי איך הדבר הקטן הזה יכול לשנות לך את החיים

שידוך שלא צלח, פיטורים מהעבודה, מעבר לא צפוי או בעיה בריאותית - מי מאיתנו לא מצא את עצמו בעיצומו של קושי שגורם לו לרצות להרים ידיים? אך לפעמים, שינוי קטן בדרך שבה אנו רואים את המצב יכול לשנות את הכול. בכתבה הזו תגלי איך להפוך כל אתגר להזדמנות, ולמנף אותו לחיים מלאים ומשמעותיים

אא

פיטרו אותך מהעבודה? השידוך לא הסתדר? העסק כשל? מתמודדת עם בעיה רפואית? נאלצת לעבור דירה למקום לא מוכר? כל אלה הם ללא ספק אתגרים לא פשוטים שיכולים להשפיע על המצב הנפשי שלנו. אבל מה אם היו אומרים לך שישנה אפשרות לראות טוב בכל מה שכרגע נראה לך כדבר רע? נשמע לא הגיוני, נכון? אך למרבה המזל יש פתרון פלא למצב שבו את נמצאת כרגע, לסיטואציה שבה את יכולה לסחוט מהלימונים לימונדה ולהרגיש הרבה יותר טוב עם עצמך ואפילו להבין שכל הרע הזה הוא בעצם מתנה. לגלולת הקסם הזו קוראים שינוי פרספקטיבה או זווית הראייה. שינוי זווית הראייה יכול לחשוף את הצד החיובי בכל קושי ולהוביל לצמיחה אישית שלא חלמת עליה.

כיצד קושי הופך למתנה?

  • אנשים רבים שפוטרו מהעבודה מצאו בזכות זאת עבודה חדשה ומספקת יותר, גילו כישרונות חבויים, או הקימו עסק עצמאי מצליח. הפיטורים הפכו להזדמנות לעצור, לחשוב מחדש על החיים ולעשות שינוי שמזמן חלמו עליו.
  • כששידוך שרצית לא מסתדר, התחושות הראשונות עשויות להיות של אכזבה, תחושת פספוס ואולי אפילו כישלון. אבל אפשר לראות בכך דווקא מתנה – הזדמנות להבין טוב יותר מה מתאים ומה לא, מה הכרחי לך בנישואים ומה פחות. לעיתים, קשרים שלא מצליחים מלמדים אותנו על עצמנו הרבה יותר ממה שנדמה לנו. הם מחדדים את ההבנה לגבי הצרכים האמיתיים שלנו, החוזקות שאנחנו מחפשים בבן זוג והערכים שחשובים לנו. כשהשידוך נופל, זה גם יכול להיות סימן לכך שהזמן הנכון והאדם הנכון עדיין לא הגיעו, ושלקב"ה יש תוכניות אחרות בשבילך. ישנו משהו מרגיע בידיעה שהכול מתרחש בקצב המדויק לו. כל קשר שלא צלח הופך לשיעור, להזדמנות לצמוח ולהכין את עצמך לדבר הבא שמגיע בדיוק כשהוא צריך.
  • אנשים שהתמודדו עם מחלה או תאונה מדווחים לעיתים קרובות שהחוויה הובילה אותם לשינויי חיים דרסטיים, כמו שמירה על אורח חיים בריא, חיזוק קשרים משפחתיים או הערכה גדולה יותר לחיים.
  • מעבר דירה מאולץ, בעקבות משבר או פינוי, יכול להיות חוויה מאתגרת במיוחד. עם זאת, אנשים רבים מגלים שאזור מגורים חדש מביא עימו אפשרויות חדשות, קשרים חברתיים מעניינים וגיוון מרענן באורח החיים.

כל הקשיים האלו מדגימים כיצד אתגרים בחיים יכולים לשמש כמתנות נסתרות, כשאנו מביטים עליהם מזווית ראייה חדשה.

למה לשנות זווית ראייה?

אנחנו רגילים לחשוב על קשיים כעל משהו שצריך להיפטר ממנו כמה שיותר מהר. הרי מי רוצה לסבול או להיתקל במכשולים? אבל חשוב שתדעי שהגישה שלך כלפי הקושי יכולה לשנות לחלוטין את החוויה שלך.  

כשאנחנו מתמודדים עם קושי, יש לנו שתי אפשרויות עיקריות: האחת, להילחם בו ולהרגיש חסרי אונים או מותשים. השנייה, לקבל אותו כחלק מהחיים ולנסות להבין מה ניתן ללמוד ממנו. כאן בדיוק נכנס רעיון "שינוי זווית הראייה". במקום לראות בקושי אויב, אפשר לראות בו מורה. זהו שינוי פשוט, אבל עמוק.

איך זה נראה בפועל?

נסי לחשוב על סיטואציה בחיים שבה היה לך קשה במיוחד. אולי את נזכרת בתקופה שבה לא מצאת עבודה או, לחילופין, העסק העצמאי שלך כשל. מה הייתה התחושה באותו זמן? כנראה מתסכלת, מאכזבת ואולי אפילו מכבידה. אבל כשאת מסתכלת על זה היום, אחרי שהמצב השתנה, איך את מרגישה? יש סיכוי טוב שלמדת משהו חשוב מאותה תקופה.

לדוגמה, אם לא מצאת עבודה במשך זמן רב, ייתכן שלמדת להיות סבלנית יותר, לפתח כישורים חדשים, או להבין טוב יותר מה באמת חשוב לך בעבודה הבאה. אם את רווקה במשך תקופה ארוכה או נשואה שלא מצליחה להרות, הניסיון הזה לא הגיע סתם. נסי לא לשאול למה זה קרה, אלא מה הקב"ה רוצה שתלמדי מזה. אל תפספסי את הניסיון. כל קושי הוא עוד מדרגה בדרך לעלייה רוחנית.

הקושי, בזמן שהוא מתרחש, נראה כאויב גדול. אבל אם נבחר להסתכל עליו בעיניים אחרות – דרך זווית חיובית – הוא יכול ללמד אותנו דברים שלא היינו לומדים אחרת. זהו כוחו של שינוי זווית הראייה.

 איך מתחילים לשנות את נקודת המבט?

1. לשאול את השאלות הנכונות – כשאת עומדת מול קושי, במקום לשאול "למה זה קורה לי?" נסי לשאול "מה אני יכולה ללמוד מזה?" או "איך זה יכול לחזק אותי?" השאלות האלו מכוונות אותנו לחשוב על הפוטנציאל לצמיחה במקום להתמקד בתחושת הכישלון.

2. למצוא את הנקודות החיוביות – גם ברגעים הכי קשים יש נקודות של אור. אולי זה מישהו קרוב שתומך בך, אולי זה כישרון חדש שגילית בעצמך. נסי לרשום את הדברים הטובים שאת מצליחה למצוא למרות המצב הקשה.

3. לחפש דוגמאות חיוביות – לפעמים אנחנו צריכים לראות איך אחרים עברו דרך קושי והפכו אותו להזדמנות. אפשר ללמוד מאנשים ידועים או מאנשים  מהמעגל הקרוב שלך, ולראות איך הם הצליחו לשנות את התפיסה שלהם ולהפיק טוב מתוך מצב קשה.

4. תרגול סבלנות ואמונה – שינוי זווית הראייה דורש תרגול. לפעמים זה לא קורה מיד, וחשוב לזכור שזה בסדר. סבלנות כלפי עצמך ואמונה שיש משמעות לקושי שלך, יובילו אותך בסופו של דבר למקום של הבנה וצמיחה.

הכוח של המחשבות שלנו

למחשבות שלנו יש כוח עצום. הן קובעות איך אנחנו מרגישים, איך אנחנו מתנהלים, ואפילו את התוצאות שאנחנו חווים בחיים. כשאנחנו מסתכלים על קושי כעל מתנה פוטנציאלית, אנחנו בעצם משנים את הדרך שבה המוח שלנו מתמודד עם אותו אתגר.

מחקרים רבים מראים שהגישה החיובית יכולה לשפר את הבריאות הנפשית שלנו, להעלות את תחושת הסיפוק ולחזק את הקשרים הבין-אישיים שלנו. כשאנחנו בוחרים להתמקד בטוב גם במצבים הקשים, אנחנו משפיעים ישירות על הנשמה שלנו.

למעשה, זה ממש לא מפתיע לגלות שכשאנחנו חושבים בצורה חיובית, המוח שלנו הופך פתוח יותר לרעיונות חדשים, לפתרונות יצירתיים ולאפשרויות שלא חשבנו עליהן קודם לכן.

התמודדות עם קשיים בעידן המודרני

העולם שבו אנו חיים היום דורש מאיתנו הרבה. ישנם לחצים מכל עבר – בעבודה, במשפחה, בחברה. אנחנו מוצפים במידע, ולעיתים קשה לעצור ולהתבונן פנימה. אבל דווקא בזמנים כאלו, חשוב לעצור ולשאול: מה אני יכולה ללמוד מהקושי שאני חווה עכשיו?

ההבנה שקושי אינו רק מכשול, אלא גם הזדמנות, היא מתנה עצומה לחיים המודרניים. בעידן שבו אנחנו רצים כל הזמן קדימה, חשוב לזכור שהקשיים הם חלק בלתי נפרד מהמסע שלנו – וכשאנחנו מתמודדים איתם בגישה נכונה, הם יכולים להוביל אותנו למקומות של צמיחה אישית, חוסן נפשי, ואפילו הצלחה.

החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>

 

תגיות:משבריםהתפתחות אישית

כתבות שאולי פספסת

הידברות שופס

מסע אל האמת - הרב זמיר כהן

60לרכישה

מוצרים נוספים

מגילת רות אופקי אבות - הרב זמיר כהן

המלך דוד - הרב אליהו עמר

סטרוס נירוסטה זכוכית

מעמד לבקבוק יין

אלי לומד על החגים - שבועות

ספר תורה אשכנזי לילדים

לכל המוצרים

*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה