חדשות בארץ
פסימיות בישראל לגבי הסדרה בלבנון: חיזבאללה יסרב להצעה האמריקנית
שליחי ממשל ביידן למזרח התיכון יגיעו לישראל במטרה לקדם מתווה, שיוביל להסכם מול לבנון ויחייב את חיזבאללה לסגת צפונה מהגבול. גורמים בישראל: "לא נרד מהדרישות שהצבנו כתנאי להגעה להסדר. לא מזהים נכונות של חיזבאללה להסכים"
- שלומי דיאז
- פורסם כ"ח תשרי התשפ"ה
נתניהו בפגישה עם עמוס הוכשטיין, ארכיון (צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)
השליח האמריקני למזרח התיכון, עמוס הוכשטיין, ויועצו הבכיר של הנשיא ג'ו ביידן, ברט מקגורק, צפויים להגיע היום (רביעי) לישראל. המטרה: הצגה וקידום של המתווה שיאפשר, לטענתם, הסדרה בלבנון, ויביא לסיום המלחמה.
במעריב דווח כי על פי גורמים בממשלה, בישראל פסימיים לגבי האפשרות שחיזבאללה יסכים לתנאים שהוצבו לו. לטענת אותם גורמים, "ישראל לא תרד מאף אחת מהדרישות שהציבה כתנאי להגעה להסדר. בנקודת הזמן הנוכחית אנחנו לא מזהים נכונות של חיזבאללה להסכים למתווה ולתנאים שהצגנו. עם כל הכבוד להשקעה ולמאמץ של הממשל האמריקני".
לקראת הגעת השליחים האמריקניים, היום התקיים דיון בנושא בין השר רון דרמר ושר החוץ ישראל כץ. בהמשך היום דרמר ייפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו.
עיתון אל-אח'באר הלבנוני פרסם הבוקר את עמדת חיזבאללה בנוגע לדרישות הישראליות להסדרה בלבנון. העיתון ציטט גורמים בארגון הטרור שאמרו: "לא נקבל תיקונים בהחלטה 1701, נתניהו לא רוצה הפסקת אש בטווח הנראה לעין". מזכ"ל חיזבאללה החדש, נעים קאסם, צפוי לשאת היום נאום ולהתייחס לנושא.
אמש פורסמו הדרישות הישראליות להסדרה בלבנון, הכוללות בין היתר ערבויות לחופש פעולה של ישראל בלבנון ומניעת התחמשות עתידית של חיזבאללה. ההצעה האמריקנית כוללת אפשרות שכוחות של צבאות ארה"ב, צרפת וגרמניה, יכנסו לדרום לבנון ויפקחו יחד עם צבא לבנון על הרחקת חיזבללה צפונית לנהר הליטני.
התקשורת הלבנונית דיווחה כי יו"ר הפרלמנט הלבנוני, נביה ברי, הוא שמייצג את חיזבאללה בכל משא ומתן. על פי הדיווחים בלבנון, חיזבאללה לא התנגד מלכתחילה להגדלת מספר הכוחות הבין לאומיים או צבא לבנון, כפי שהוחלט במקור בהחלטה 1701. עם זאת, חיזבאללה מסרב להוסיף כל מדינה חדשה לכוחות הבין לאומיים, ודורש את הרחקת גרמניה לצמיתות מפעילות הכוחות, בטענה ש"הפכה לשותפה של האויב במלחמה".
על פי ההסכם המוצע, צה"ל יתחיל להיפרס מחדש ולצאת מחלק מהנקודות שבהן הושלמה משימתו, בתוך שטח דרום לבנון. במשך 60 ימי הסתגלות תיבחן הרצינות של צבא לבנון וכן יהיה מעקב אחר תנועות חיזבללה. כמו כן, אם התגלתה הפרה של חיזבאללה, כגון בניית תשתית צבאית מדרום לנהר הליטני, והיא לא טופלה בידי צבא לבנון ויוניפי"ל בהקדם, ישראל תפעל לבדה ובאורח מתמשך להסרת האיומים.
מרכיב נוסף בהסכם: מניעת התחמשות מחודשת של חיזבאללה ומניעת כניסת אמצעים צבאיים ללבנון, מהאוויר, מהים ומהיבשה.
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>