בריאות ותזונה
ד"ר מאיה רוזמן: האם שתיית מים בזמן ארוחה מזיקה?
לדברי הדיאטנית, שמנפצת מיתוס, לאנשים בריאים אין סיבה לחשוש משתיית מים במהלך הארוחה
- יצחק איתן
- כ"ט תשרי התשפ"ה
(צילום: shutterstock)
רבים מאיתנו שמעו לפחות פעם אחת את ההמלצה להימנע משתיית מים במהלך הארוחה, ולחכות עד סופה. אך האם באמת יש בכך צורך? ד"ר מאיה רוזמן, מומחית לתזונה, מסבירה מתי כדאי לשתות ומה ההשלכות הבריאותיות של שתייה בזמן האכילה.
לדברי ד"ר רוזמן, לאנשים בריאים אין סיבה לחשוש משתיית מים במהלך הארוחה. מערכת העיכול של אדם בריא מכילה מספיק חומצות ואנזימים לעיכול, כך שגם אם שותים תוך כדי הארוחה, חומצות העיכול אינן נחלשות. למעשה, הגוף יודע להסתגל לדילול המזון בנוזלים ועדיין לספק את כל חומצות ואנזימי העיכול הנחוצים לפירוקו.
עם זאת, למי שסובל מבעיות עיכול כגון רפלוקס, צרבות, שלשולים או דלקות במעיים, ד"ר רוזמן ממליצה להימנע משתיית מים בזמן הארוחה. הסיבה לכך היא שמזון מעורב בנוזלים עלול לעלות בחזרה במערכת העיכול ולהגביר את תחושת אי-הנוחות ואף להחמיר מצבים כמו שלשול.
כמו כן, ד"ר רוזמן הזכירה בעבר שישנם מאכלים המכילים כמות רבה של נוזלים, דוגמת מרק. מבחינת הגוף, צריכת מרק אינה שונה בהרבה משתיית מים במהלך הארוחה, שכן הוא מכיל נוזלים בשפע לצד המרכיבים המזינים שבו.
לסיכום, בעוד שאצל רוב האנשים הבריאים אין מניעה משתיית מים במהלך האכילה, אנשים עם בעיות עיכול עשויים להרוויח מהפרדה בין אכילה ושתייה.