חדשות בארץ
המשא ומתן לשחרור חטופים: חמאס דחה את ההצעה הקטארית
התקשורת הסעודית דיווחה כי ארגון הטרור סירב להצעה הקטארית לשחרר 11 חטופים תמורת הפסקת אש. חמאס דורש שישראל תכריז על סיום המלחמה. חיזבאללה נגד ההצעה האמריקנית להסדרה בלבנון
- שלומי דיאז
- כ"ט תשרי התשפ"ה
מיצג למען החטופים בבית שמש, ארכיון (צילום: Chaim Goldberg/Flash90)
רשת "אל-חדת" הסעודית דיווחה היום (חמישי) כי חמאס מסרב להפסקת אש זמנית, ובכך דחה את ההצעה הקטארית. כזכור, אתמול הודיעה קטאר כי הגישה הצעה חדשה לחמאס, על פיה, הארגון ישחרר 11 חטופים ישראליים, מרביתן נשים, וישראל תכריז על חודש הפסקת אש. במהלך הפסקת האש יתנהל משא ומתן להמשך העסקה.
בכיר חמאס, טאהר א-נונו, אמר לסוכנות הידיעות הצרפתית AFP כי "הרעיון של הפסקת אש זמנית, רק כדי לחדש מאוחר יותר את התוקפנות, הוא כבר משהו שהבענו לגביו את העמדה שלנו. חמאס תומך בסיום קבוע של המלחמה, לא סיום זמני".
בסוגיית לבנון, שליחיו של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן למזרח התיכון, עמוס הוכשטיין וברט מקגורק, נפגשו היום בירושלים עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. קודם לכן נפגשו גם עם שר הביטחון יואב גלנט ועם השר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר. הדיונים עסקו בעניין ההסדרה בלבנון, עסקה לשחרור החטופים וההסלמה מול איראן.
במקביל, התקשורת הלבנונית ציטטה את יו"ר הפרלמנט הלבנוני, נביה ברי, שאמר: "לא בא בחשבון לשנות את נוסח החלטה 1701 של האו"ם ולו במילה אחת. הכדור כעת במגרש של נתניהו. השלמתי את כל הנקודות הקשורות להפסקת האש, פריסת הצבא ויישום החלטה 1701. אנחנו מחכים להבנות של הוכשטיין עם נתניהו".
כוונתו של ברי היא להצעה האמריקנית, לפיה ישראל תעצור את התמרון הקרקעי למשך 60 יום, וצה"ל יתפרס מחדש קרוב לגבול הישראלי. בזמן זה צבא לבנון יכנס לדרום לבנון, ובסיוע כוחות מתוגברים של האו"ם יפקח על השטח. חיזבאללה, במקביל, ייסוג צפונית לליטני. בתום 60 יום צה"ל ייסוג לחלוטין מלבנון.
ישראל הציבה תנאי להסדרה המוצעת על ידי ארה"ב והיא: היתר לישראל לפעול צבאית בכל מקרה של הפרה מצד חיזבאללה. הממשלה הלבנונית וחיזבאללה, הביעו התנגדות לכך.
בחדשות כאן 11 דווח אמש כי טיוטת ההסכם להפסקת אש בין ישראל ללבנון הועברה לממשלת ישראל. לפי ההסכם, מרגע חתימתו, חיזבאללה וקבוצות חמושות אחרות באזור לא ינקטו בפעולות נגד ישראל, וישראל מצידה לא תבצע פעולות התקפיות נגד מטרות בלבנון, כולל מטרות צבאיות ושלטוניות במדינת לבנון.
בעקבות דיווח זה, הבית הלבן פרסם הבהרה לפיה: "יש הרבה דיווחים וטיוטות שמתפרסמים. הם לא משקפים את המצב הנוכחי של המשא ומתן".