בריאות ותזונה
קר שם בחוץ: השיטה שתמנע מהילדים שלכם להצטנן
מחקר חדש קובע כי טיפול קצר יכול לשכך את תופעת ההצטננות בקרב ילדים. כך תעשו זאת
- יצחק איתן
- פורסם ב' חשון התשפ"ה
(צילום: shutterstock)
מחקר חדש שנערך באוניברסיטת אדינבורו בסקוטלנד גילה כי טיפות מי מלח יכולות לסייע בקיצור משך ההצטננות בקרב ילדים, ואף להפחית את סיכויי ההדבקה בקרב בני המשפחה. במחקר, שהוצג בכנס השנתי של האגודה האירופאית למחלות ריאה באוסטריה, השתתפו 407 ילדים עד גיל 6. מתוך קבוצה זו, 301 פיתחו הצטננות, וחולקו לשתי קבוצות: קבוצה אחת קיבלה טיפות אף בריכוז של 2.6% מי מלח, ואילו הקבוצה השנייה קיבלה טיפול שגרתי.
החוקרים מצאו כי הילדים שקיבלו טיפול בטיפות מי מלח חוו תסמיני הצטננות במשך שישה ימים בממוצע, לעומת שמונה ימים אצל הילדים שטופלו בשיטות אחרות. ממצא זה מדגיש את יעילות מי המלח בקיצור משך המחלה. בנוסף, נמצאה הפחתה בשיעורי ההדבקה בקרב משפחותיהם של הילדים שקיבלו טיפול במי מלח - 46% לעומת 61% בקרב קבוצת הביקורת.
ד"ר דב טשרנין, מומחה ברפואת ילדים, סיפר לאתר N12 כי הממצא החשוב במחקר הוא השימוש בריכוז גבוה של מי מלח (3%), הגורם לרירית האף לדחות את הווירוסים ולהפחית את ההפרשות האופייניות להצטננות. כך, נמנעת הצטברות נזלת, והתסמינים יורדים באופן משמעותי.
המלצת רופאים היא להשתמש בטיפות מי מלח במקרים של הצטננות, אך להקפיד על טפטוף ישיר, מאחר שתרסיס לרוב אינו מגיע לחלקים העמוקים של האף. לשם כך, מומלץ להשכיב את הילד על הגב ולטפטף כחצי מ"ל של התמיסה לכל נחיר. במקרה של קושי בבליעה או בהאכלה כתוצאה מסתימה באף, ניתן להשתמש בתרסיס, שיקל למשך מספר דקות על מעבר האוויר.
ד"ר טשרנין מוסיף כי הצטננות היא מצב שכיח בייחוד בעונות המעבר ובקרב ילדים צעירים, הנחשפים לזיהומים במוסדות החינוך. לכן, השימוש בטיפות מי מלח עשוי להפוך לכלי יעיל וזמין עבור הורים, ובמיוחד בימים אלו.
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>