בריאות ותזונה
שותים מים עם לימון? חכו רגע, קודם תקראו את זה
לפני מומחה לרפואת שיניים, שתיית לימון באופן קבוע עלולה לגרום לתופעה לא רצויה. כך תוכלו להימנע ממנה
- יצחק איתן
- פורסם ב' חשון התשפ"ה
(צילום: shutterstock)
שתיית מים עם לימון בבוקר הפכה לטרנד פופולרי, במיוחד בקרב אלו שמחפשים להתחיל את היום רעננים. המשקה ידוע בתכונותיו לניקוי רעלים ולהמרצת מערכת העיכול, ובשנים האחרונות אף התפתחה גישה המכונה "המקלחת הפנימית", המורכבת מתוספת של זרעי צ'יה למי הלימון. עם זאת, לא כל מה שנראה בריא הוא בהכרח נטול סיכונים, ויש נקודות שחשוב לקחת בחשבון.
לדברי ד"ר אנדריי בוז'יץ', רופא שיניים מאנגליה, שתיית לימון באופן קבוע עלולה לגרום לשחיקת האמייל – השכבה החיצונית הקשה שמגינה על השיניים. "למיץ הלימון יש רמת pH בסביבות 2, מה שהופך אותו לחומצי מאוד", מסביר בוז'יץ'. לדבריו, החומציות הגבוהה עלולה לפגוע באמייל, ועם הזמן עלולה להוביל לשחיקה שאינה הפיכה. תהליך זה עשוי להגביר את רגישות השיניים וליצור בעיות כמו רגישות לחום וקור, היווצרות חורים ואפילו שינוי בצבע השיניים לצהוב.
חשיפה ממושכת ללימון, במיוחד כאשר שותים אותו לאורך היום, מגבירה את הנזק. "תדירות ומשך החשיפה הם גורמי מפתח בשחיקת האמייל. שתיית מים עם לימון בלגימות חוזרות או שהייה ממושכת בפה יכולים להחמיר את השחיקה", מוסיף ד"ר בוז'יץ'.
איך אפשר להפחית את הנזק? בוז'יץ' ממליץ על שתייה באמצעות קשית כדי למנוע מגע ישיר עם השיניים, שטיפת הפה במים אחרי השתייה, והמתנה של לפחות 30 דקות לפני צחצוח השיניים כדי לאפשר לאמייל להתקשות מחדש. בנוסף, שימוש במשחת שיניים עם פלואוריד עשוי לחזק את ההגנה של האמייל מפני השפעות החומצה.
למי שמחפש חלופות עדינות יותר, אפשר לשקול מים עם מלפפון או עלי מנטה – מאכלים שמוסיפים טעם מרענן אך אינם חומציים.
קחו חלק בבניית מקווה טהרה לנשים יהודיות במדינת אויב וקבלו חנוכיה יוקרתית שתאיר את ביתכם!