נטורופתיה ורפואה טבעית

איך השמש מועילה לבריאות?

מדוע חשוב לצאת לשמש, וכמה זמן צריך להיות בחוץ?

אא

חשיפה לשמש הפכה בשנים האחרונות למשהו שצריך להיזהר ולהימנע ממנו, אך לחשיפה מדודה לשמש בצורה מבוקרת יש יתרונות בריאותיים חשובים.

השמש משפיעה על תפקוד מערכת העצבים המרכזית, במיוחד בהקשר של שיפור מצב הרוח על ידי הפרשת הורמון הסרוטונין – זהו הורמון שמסייע לתאי מוח ולתאי עצב לתקשר ביניהם ולהעלות את תחושת הסיפוק והאושר שלנו. העדר חשיפה לשמש יעלה את הסיכוי להופעת תסמיני דיכאון וחרדה.

החשיפה לשמש מגבירה ייצור של ויטמין D בגוף. לוויטמין D ישנם יתרונות בריאותיים חשובים, כמו ספיגת הסידן וחיזוק מבנה העצם, חיזוק מערכת החיסון, איזון בלוטת התריס ועוד.

חשיפה לשמש היא הדרך העיקרית לקבל ויטמין D בצורה טבעית – קרני ה-UV שבאות במגע עם העור מייצרות את הוויטמין. כשיש רמות נמוכות של הוויטמין בדם, מומלץ לקחת תוסף.

חשיפה לשמש מאפשרת זרימת דם טובה, ומגדילה את אספקת החמצן לתאים, מה שיעזור גם לחיזוק ולשיפור הראיה.

השעון הביולוגי שלנו נקרא "שעון צירקדי". הוא מכתיב לנו את מחזור השינה והערות, האור והחושך והיחס ביניהם – מתי אנחנו פעילים ומתי עייפים. יש לו השפעה על ייצור והפרשת הורמונים, וגם על חום הגוף. לשעון הביולוגי יש תפקיד משמעותי בתפקוד התאים ובייצור מלטונין. לכן חשיפה לאור השמש בשעות היום תעזור לשינה טובה יותר בלילה, בזמן הנכון. הלילה הוא הזמן שבו מערכת החיסון מתחזקת, ושינה בריאה תמנע מחלות ותשפר יכולות.

עבור רובנו, רבע שעה של חשיפה לשמש ביום מספיקה, אבל זה יכול להשתנות. עם הגיל נפגעת היכולת לייצר ויטמין D, גם צבע העור משפיע על יכולת הייצור והספיגה של ויטמין D – עור כהה מייצר פחות ממנו.

חשיפה לשמש במינון מבוקר, ובשעות שבהן הקרינה נמוכה, מיטיבה מאוד. בקיץ מומלץ לצאת בשעות הבוקר עד השעה עשר, ומשעה ארבע אחה"צ. בחורף כבר משעה שלוש אפשר ליהנות מהיתרונות הבריאותיים שתספק לנו.

עם זאת, הפרזה אינה בריאה. חשיפה לא נכונה תשפיע על הזדקנות מוקדמת של העור, התייבשות ועוד.

תגיות:ויטמיןחשיפה לשמש

כתבות שאולי פספסת

הידברות שופס

מסע אל האמת - הרב זמיר כהן

60לרכישה

מוצרים נוספים

מגילת רות אופקי אבות - הרב זמיר כהן

המלך דוד - הרב אליהו עמר

סטרוס נירוסטה זכוכית

מעמד לבקבוק יין

אלי לומד על החגים - שבועות

ספר תורה אשכנזי לילדים

לכל המוצרים

*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה