בריאות ותזונה
החורף כבר כאן: זה מה שיקרה אם תשתו תה בכל יום
החורף הגיע ואיתו החשק להתחמם עם כוס תה חם. אבל מה אם נגיד לכם ששתייה יומית של תה לא רק מחממת, אלא גם מחוללת קסמים בגוף?
- שירי פריאנט
- פורסם ו' חשון התשפ"ה
החורף כבר כאן, והימים הקרים מביאים איתם רצון להתכרבל עם משקה חם ומנחם. בין אם אתם מעדיפים תה ירוק, שחור, צמחים או חליטות מגוונות – שתייה יומית של תה יכולה לעשות פלאים לגוף ולנפש. אז מה יקרה אם תהפכו את התה לחלק קבוע מהשגרה היומית שלכם? הנה כל היתרונות שכדאי לכם להכיר.
חיזוק המערכת החיסונית
בחורף מערכת החיסון שלנו צריכה לעבוד שעות נוספות. רכיבים כמו EGCG שנמצאים בתה הירוק, ותכונות אנטי-בקטריאליות שישנן בתה צמחים (כמו ג'ינג'ר ואכינצאה) מחזקים את ההגנה הטבעית של הגוף ועוזרים להילחם במחלות עונתיות כמו הצטננות ושפעת.
חימום הגוף ושיפור זרימת הדם
תה חם עוזר להעלות את טמפרטורת הגוף ולשפר את זרימת הדם, מה שמסייע להרגשה חמימה ונעימה בימים הקרים. תה עם תבלינים כמו קינמון והל יכול לשפר עוד יותר את תחושת החמימות.
נוגדי חמצון שמגנים על הבריאות
תה, במיוחד ירוק ושחור, מכיל כמות גבוהה של נוגדי חמצון כמו פוליפנולים וקטכינים. נוגדי חמצון אלו מסייעים בהפחתת דלקות, הגנה על תאי הגוף, והאטת תהליכי הזדקנות.
הפחתת מתחים ומרגוע לנפש
בחורף יש נטייה להתכנס בבית, ולעיתים קרובות הלחץ והמתח מצטברים. שתיית תה יוצרת רגע של שקט והתכנסות פנימה. חומצת אמינו בשם תיאנין, המצויה בתה, עוזרת להרגיע את המחשבות ולהפחית חרדה.
שיפור תהליכי עיכול
לאחר ארוחות חורפיות כבדות, תה יכול להקל על תהליכי העיכול. תה מנטה או קמומיל, למשל, מפחיתים נפיחות ומקלים על כאבי בטן.
שמירה על משקל מאוזן
בחורף רבים מאיתנו נוטים "לנשנש" יותר. תה ירוק יכול לעזור בהאצת חילוף החומרים, מה שמסייע למנוע עלייה מיותרת במשקל.
דברים שחשוב לדעת
- תה שחור מכיל קפאין, ולכן מומלץ לשתות אותו במתינות. אם אתם מתקשים להירדם, כדאי להגביל את הצריכה שלו לשעות הבוקר והצהריים או לגוון עם חליטות צמחים נטולות קפאין.
- ישנם צמחי מרפא שאינם מתאים לנשים בהריון, מניקות, או אנשים עם מחלות אוטואימוניות, ולכן יש להתייעץ עם רופא לפני השימוש.
- ישנם אנשים הרגישים לצמחים מסוימים, ולכן עלולים לפתח תגובה אלרגית.
*** המידע בכתבה זו נועד לספק מידע כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף להתייעצות עם איש מקצוע. לפני שינוי בתזונה או באורח החיים, מומלץ להתייעץ עם רופא או דיאטנית מוסמכת, במיוחד אם אתם סובלים ממצב בריאותי קיים.